Skip to main content

Απειλούσαν τη ζωή οδοντιάτρου στη Θεσσαλονίκη για χρήματα

Αρχικά ο γιατρός υπέκυψε στις απειλές και τους κατέβαλε το ποσό των 2.000 ευρώ, ωστόσο δεν έμειναν εκεί και ζητούσαν και άλλα χρήματα

Μια σοβαρή υπόθεση εκβιασμού έφεραν στο φως αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για έναν 36χρονο οδοντίατρο στη Θεσσαλονίκη ο οποίος κατήγγειλε στην αστυνομία ότι δεχόταν απειλές κατά της ζωής του και του ιατρείου του από έναν 52χρονο και και τον 29χρονο γιο του εδώ και περίπου δύο μήνες, καθώς υποστήριζαν ότι δεν παρείχε σωστή φροντίδα στον 29χρονο.

Αρχικά ο οδοντίατρος υπέκυψε στις απειλές και τους κατέβαλε το ποσό των 2.000 ευρώ, ωστόσο δεν έμειναν εκεί και μέσω ενός 44χρονου δικηγόρου απαιτούσαν εκβιαστικά από τον παθόντα το επιπλέον χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ, προκειμένου να μην κινηθούν νομικά εναντίον του.

Μετά την καταγγελία του οδδντιάτρου, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, σε προκαθορισμένο σημείο συνάντησης στην περιοχή της Χαλκηδόνας, όπου οι τρεις άντρες παρέλαβαν από τον 36χρονο συμφωνηθέν χρηματικό ποσό σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα και συνελήφθησαν.

Σε βάρος των τριών ατόμων σχηματίσθηκε δικογραφία κατά περίσταση για εκβίαση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και για άμεση συνέργεια σε εκβίαση, ενώ αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.