Skip to main content

Απινιδωτές σε πολυσύχναστα σημεία της πόλης από τον Δήμο Θεσσαλονίκης (φωτο+vid)

Δύο εποπτείες της Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης εξοπλίστηκαν σήμερα με φορητούς απινιδωτές. Σε ετοιμότητα και όχημα της Πολιτικής Προστασίας

Στην τοποθέτηση φορητών απινιδωτών σε κεντρικά σημεία της πόλης προχωρά ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Ήδη, σήμερα εξοπλίστηκαν με φορητό απινιδωτή δύο εποπτείες Καθαριότητας του δήμου, η μία βρίσκεται στη Νέα Παραλία (δίπλα στο Μακεδονία Παλλάς) και η δεύτερη στο κέντρο της πόλης, στην οδό Σολωμού, η οποία λειτουργεί 24 ώρες. Ένας τρίτος απινιδωτής θα υπάρχει σε όχημα της Πολιτικής Προστασίας.

«Ενεργοποιήσαμε σήμερα δύο απινιδωτές σε ισάριθμες εποπτείες της καθαριότητας οι οποίες βρίσκονται σε σημεία συνάθροισης μεγάλου αριθμού πολιτών, ενώ ένας τρίτος απινιδωτής τίθεται στη χρήση της Πολιτικής Προστασίας», τόνισε σε δηλώσεις τους ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χάρης Αηδονόπουλος.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Αηδονόπουλος, παράλληλα εκπαιδεύονται οι επόπτες Καθαριότητας στη χρήση απινιδωτών, προκειμένου να μπορούν να προστρέξουν άμεσα σε περίπτωση ανάγκης.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Ζεϊμπέκης σημείωσε ότι «πρόκειται για ακόμη μία κίνηση του δήμου Θεσσαλονίκης που επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον και τη φροντίδα για τον δημότη».

«Ο ένας από τους τρεις θα κρατηθεί από την Πολιτική Προστασία στο δημαρχιακό Μέγαρο ούτως ώστε ανά πάσα στιγμή, αν χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί και να σώσει ανθρώπινες ζωές», τόνισε ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Μωϋσίδης.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των απινιδωτών πραγματοποιήθηκε σεμινάριο για τη λειτουργία τους.