Skip to main content

Απίστευτη φωτογραφία της NASA δείχνει τον Ήλιο να... χαμογελά

Η φωτογραφία έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων στα social media, με πολλούς να συγκρίνουν την εικόνα με μια σκαλιστή κολοκύθα του Halloween.

Δορυφόρος της NASA κατέγραψε μια εικόνα, που έμοιαζε με μοτίβο χαρούμενου προσώπου στον Ήλιο, και έκανε την αμερικανική διαστημική υπηρεσία να πει ότι ο Ήλιος φαίνεται να «χαμογελά».

Η φωτογραφία έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων στα social media, με πολλούς μάλιστα να συγκρίνουν την εικόνα με μια σκαλιστή κολοκύθα του Halloween.

«Σήμερα, το Solar Dynamics Observatory της NASA απαθανάτισε τον Ήλιο να “χαμογελά”», έγραψε στο Twitter η αμερικανική διαστημική υπηρεσία, ανεβάζοντας και την σχετική φωτογραφία.

«Αυτές οι σκοτεινές κηλίδες στον Ήλιο, που φαίνονται στο υπεριώδες φως, είναι γνωστές ως στεμματικές οπές και αποτελούν περιοχές όπου ο γρήγορος ηλιακός άνεμος εκτοξεύεται στο διάστημα» προσθέτουν στην δημοσίευση.

Μετά τη δημοσίευση, τα σχόλια στο Twitter έπεσαν βροχή και πολλοί συνέκριναν την εικόνα με μια σκαλιστή κολοκύθα του Halloween, ένα λιοντάρι, ακόμα και με τον ήλιο που εμφανίζεται στην παιδική εκπομπή Teletubbies.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τη φιλική του εμφάνιση οι ειδικοί προειδοποιούν πως οι στεμματικές οπές του ήλιου μπορεί να σημαίνουν μια ηλιακή καταιγίδα, που θα χτυπήσει τη γη το Σάββατο.

Οι ηλιακές καταιγίδες είναι μια ποικιλία εκρήξεων μάζας και ενέργειας από την ηλιακή επιφάνεια, που με τη σειρά της παραμορφώνει το μαγνητικό πεδίο της Γης. Ως αποτέλεσμα, οι καταιγίδες αυτές αυξάνουν την ορατότητα του πολικού φωτός, γνωστού και ως σέλας, στο βόρειο και στο νότιο ημισφαίριο.