Skip to main content

Απίστευτη «γκάφα» στερεί τη συμμετοχή της Δέσποινας Ζαπουνίδου στο Ριο

Η Ελληνίδα αθλήτρια έπιασε το όριο πρόκρισης στα 20χλμ. βάδην σε αγώνα που όμως δεν ανήκε σε αυτούς που επισημοποιούσαν όρια πρόκρισης για το Ρίο!

Μια «γκάφα» άνευ προηγουμένου στερεί απ’ την αθλήτρια του βάδην Δέσποινα Ζαπανίδου, το δικαίωμα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Η ΕΟΕ ανακοίνωσε σήμερα τα ονόματα των 92 αθλητών και αθλητριών που θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Ενώ μέσα στη λίστα βρίσκεται το όνομα της Δέσποινας Ζαπουνίδου, όλα δείχνουν πως δεν θα της δοθεί το δικαίωμα, μιας και παρότι έχει πιάσει το όριο, το έκανε σε ανεπίσημο αγώνα, δίχως να το καταλάβει κανείς εδώ και ένα χρόνο!

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η Ελληνίδα αθλήτρια έπιασε το όριο πρόκρισης στα 20χλμ. βάδην στον περσινό διεθνή αγώνα του Άλιτους, που όμως δεν ανήκε σε αυτούς που επισημοποιούσαν όρια πρόκρισης για το Ρίο! Ενώ λοιπόν ο αγώνας έγινε πριν ένα χρόνο, η έμπειρη αθλήτρια δεν κυνήγησε άλλον αγώνα για να πάρει την πρόκριση, αφού θεωρούσε πως την έχει εξασφαλισμένη!

Από τον ΣΕΓΑΣ δηλώνουν ότι καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να μην αποκλειστεί η έμπειρη αθλήτρια, όμως κάτι τέτοιο δείχνει μάλλον απίθανο. Αυτή θα ήταν η τρίτη συμμετοχή της Ζαπουνίδου σε Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς είχε λάβει μέρος στο Πεκίνο το 2008 και στο Λονδίνο το 2012.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΕΓΑΣ για το θέμα αυτό αναφέρει τα εξής: «Η IAAF ενημέρωσε τον ΣΕΓΑΣ ότι η αθλήτρια μας Δέσποινα Ζαπουνίδου δεν μπορεί να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, γιατί το διεθνές μίτινγκ του Άλιτους, στο οποίο πέτυχε επίδοση καλύτερη από το όριο δεν ήταν το 2015 (σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια και τη φετινή χρονιά) ΕΑΑ Permit.

Η ομοσπονδία από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε γι' αυτή την εξέλιξη καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να βρεθεί τρόπος η αθλήτρια να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η ώρα της απόδοσης ευθυνών θα έρθει μετά το Ρίο».