Skip to main content

Απλοί κανόνες οδικής αγωγής για παιδιά από τη Νομαρχία Δράμας

Ένα εύχρηστο ενημερωτικό έντυπο, που κάνει προσιτούς στα παιδιά τους πιο σημαντικούς κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής, εξέδωσε και διένειμε σε σχολεία η Νομαρχία Δράμας, σε συνεργασία με την Τροχαία Δράμα
Ένα έντυπο 30 σελίδων, που περιέχει "70 απλά βήματα και κανόνες οδικής κυκλοφοριακής αγωγής" -όπως παραστατικά επιγράφεται-, εξέδωσε πρόσφατα η Νομαρχία Δράμας, με σκοπό να συμβάλει στην εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής.
Στο έντυπο αποτυπώνονται οι πιο χρήσιμοι κανόνες σε μορφή κόμικ, ώστε να προσελκυσθεί το ενδιαφέρον των παιδιών, και δίνονται οδηγίες για το πώς μπορεί ένα παιδί να κινείται στο δρόμο με ασφάλεια –είτε ως πεζός είτε ως ποδηλάτης.
Το εν λόγω έντυπο –που προστίθεται σε μία σειρά πρωτοβουλιών της Νομαρχίας Δράμας για την ασφάλεια των παιδιών στο δρόμο- εκδόθηκε με τη συνεργασία της Τροχαίας Δράμας και διανεμήθηκε τόσο στους μαθητές της Α’  Γυμνασίου σε όλο το νομό (με τη συμβολή των κατά τόπους εκπαιδευτικών), όσο και στους επισκέπτες της έκθεσης Τροχαίας Δράμας 2010, που φιλοξενήθηκε πρόσφατα στο Αμφιθέατρο "Κ. Καραμανλής" της Νομαρχίας.