Skip to main content

«Aπλοποίηση διαδικασιών για προσέλκυση επενδύσεων»

«Test case» αποκαλεί ο υφυπουργός Εξωτερικών Σ. Κουβέλης την υπόθεση του Αστακού, δηλαδή ένα μεγάλο στοίχημα για να δουλέψουν αποτελεσματικά τα συναρμόδια υπουργεία με στόχο την υλοποίηση των επενδύσε
«Test case», αποκαλεί ο υφυπουργός Εξωτερικών Σ. Κουβέλης την υπόθεση του Αστακού, δηλαδή ένα μεγάλο στοίχημα για να δουλέψουν αποτελεσματικά τα συναρμόδια υπουργεία με στόχο την υλοποίηση των επενδύσεων, εντός των προβλεπομένων χρονοδιαγραμμάτων.

Για να βελτιωθεί το επενδυτικό κλίμα, τονίζει ο κ. Κουβέλης σε συνέντευξή του στην «Απογευματινή της Κυριακής», πρέπει να απλουστευτεί η νομοθεσία και οι υπηρεσίες να δουλέψουν αρμονικά, χωρίς στεγανά και γραφειοκρατικά εμπόδια.

Ως προς τις επιχειρηματικές αποστολές, τάσσεται υπέρ των «μικρών σχημάτων που φέρνουν αποτέλεσμα», ενώ για το ΕΣΟΑΒ σημειώνει ότι χρειάζεται νέα ώθηση και αναπροσαρμογή με βάση την «Ατζέντα 2014».

Ερωτηθείς για το μέλλον των ΜΚΟ, υπογραμμίζει ότι το «κίνημα» των ΜΚΟ και η κοινωνία των πολιτών πρέπει να ωριμάσουν στη χώρα μας, ότι τα χρήματα της αναπτυξιακής βοήθειας είναι φέτος λίγα και ότι έχει ξεκινήσει ο επανασχεδιασμός γεωγραφικών και θεματικών στόχων, ώστε να δώσουμε πολύ ξεκάθαρο μήνυμα για το τι ζητάμε από μια ΜΚΟ.