Skip to main content

Από 1 έως 3 Νοεμβρίου το «3rd Fur Shopping Festival» στην Καστοριά

Ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς και η ΔΕΘ - Helexpo προσκαλούν τον κόσμο σ΄ένα ξεχωριστό τριήμερο με θέμα τη γούνα στην πόλη της Καστοριάς.

Ένα ταξίδι στον μαγικό κόσμο της γούνας θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν όσοι επισκεφθούν από τη 1 έως τις 3 Νοεμβρίου 2018 το «3rd Fur Shopping Festival», στην Καστοριά.

Ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς και η ΔΕΘ - Helexpo προσκαλούν τον κόσμο σ΄ένα ξεχωριστό τριήμερο με θέμα τη γούνα, στην ιστορική πόλη των γουναράδων και συγκεκριμένα στο Εκθεσιακό Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να βρουν σε έναν ενιαίο εκθεσιακό χώρο 13.000 τμ γούνινα είδη ένδυσης, ετοιμοπαράδοτα σε χρώματα και σχέδια. Σημειώνεται ότι το φεστιβάλ αφορά τόσο σε λιανικές όσο και σε χονδρικές πωλήσεις και διεξάγεται στην αρχή της χειμερινής σεζόν.

Φέτος, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Γιάννης Κορεντσίδης, στην έκθεση θα συμμετέχουν 80 περίπου εκθέτες, η πλειοψηφία τους από Καστοριά και Σιάτιστα και λιγότεροι από το εξωτερικό.

"Πέρσι οι επισκέπτες ήταν 350 από 29 διαφορετικές χώρες. Φιλοδοξούμε και φέτος να κινηθούμε έτσι, παρά την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο", τόνισε ο κ. Κορεντσίδης, σύμφωνα με τον οποίο θα πραγματοποιηθούν και πτήσεις τσάρτερ από Ρωσία και Ουκρανία προς το αεροδρόμιο Καστοριάς.

Συνδιοργανωτής της Fur Shopping Festival είναι η ΔΕΘ Helexpo, με τον διευθύνοντα σύμβουλο του εκθεσιακού φορέα Κυριάκου Ποζρικίδη να αναφέρει ότι πρόκειται για ένα καινοτόμο θεσμό στο παγκόσμιο εμπόριο της γούνας, ο οποίος πρωτοξεκίνησε το 2016.

Σε πτωτική πορεία ο κλάδος της γούνας

Σύμφωνα με τον πρόεδρου του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς. ο κλάδος βρίσκεται σε συνεχή πτωτική πορεία από το 2014.

Σήμερα στον κλάδο της γούνας δρατηριοποιούνται 1.000-1.500 επιχειρήσεις από περίπου 10.000 τη δεκαετία του '80. Αυτή τη στιγμή στις γουνοποιητικές επιχειρήσεις εργάζονται περίπου 6-7.000 άτομα.

Κατά τη διάρκει του Fur Shopping Festival θα πραγματοποιούνται παράλληλες εκδηλώσεις.