Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020
x

ΑΠΟ 16 ΕΩΣ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας για να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.

Την ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση μετεγγραφής θα μπορούν να υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές των ΑΕΙ και ΑΕΑ της χώρας από την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 27 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, στην διάρκεια της προθεσμίας αυτή μπορούν να υποβάλλονται αιτήσεις  από ενδιαφερόμενους φοιτητές για μετεγγραφή με μοριοδοτούμενους λόγους, από αδέλφια προπτυχιακούς φοιτητές και από ενδιαφερόμενους φοιτητές που εισήχθησαν καθ' υπέρβαση του αριθμού εισακτέων στα ΑΕΙ, είτε ως Έλληνες πολίτες της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης, είτε ως έχοντες κυπριακή καταγωγή για τους οποίους ισχύουν ειδικές διατάξεις μετεγγραφής.

Οι ενδιαφερόμενοι  θα πρέπει να επισκεφτούν την ειδική εφαρμογή μετεγγραφών στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://transfer.it.minedu.gov.gr (ή μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου), προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.

Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από τη Γραμματεία της Σχολής ή του Τμήματός τους για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ιδρύματος στο οποίο φοιτούν.

Τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών αιτήσεων θα ανακοινωθούν μετά τη λήξη της σχετικής προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων. Περισσότερες λεπτομέρειες υπάρχουν στη σχετική εγκύκλιο.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ