Skip to main content

Από 2 Ιουνίου η Θεσσαλονίκη συνδέεται ξανά με τις Σποράδες

Πέντε δρομολόγια την εβδομάδα μέχρι τις 29 Ιουνίου, καθημερινή σύνδεση μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου - Αισιοδοξία για αύξηση της επιβατικής κίνησης

Ξεκινούν από 2 Ιουνίου τα δρομολόγια της Hellenic Seaways που θα ενώνουν και φέτος τη Θεσσαλονίκη με τις Βόρειες Σποράδες.

Από την 2η Ιουνίου έως τις 29 του μήνα θα πραγματοποιούνται 5 δρομολόγια την εβδομάδα από το FlyingCat 4, χωρητικότητας 440 επιβατών, εκτός Τρίτης και Τετάρτης, και από τις 30 Ιουνίου έως 10 Σεπτεμβρίου θα είναι καθημερινά.

Τα δρομολόγια θα ξεκινούν στις 10:00 το πρωί και το επιβατηγό καταμαράν θα επιστρέφει στις 18:40 στη Θεσσαλονίκη. Η διάρκεια του ταξιδιού υπολογίζεται στις 3 με 3,5 ώρες ανάλογα το νησί του προορισμού. 

Είναι η δεύτερη χρονιά που πραγματοποιούνται τα δρομολόγια απο τη Hellenic Seaways. Την περσινή χρονιά είχαν ταξιδέψει περίπου 70.000 άτομα, εκ των οποίων οι 25.000 ήταν από τη Θεσσαλονίκη.


Φέτος η εταιρεία, όπως ανέφερε ο Άρης Κατσαϊτης, διευθυντής πωλήσεων της Hellenic Seaways, αναμένει μεγαλύτερη επιβατική κίνηση. «Χτίζουμε την γραμμή. Μας ενδιαφέρει η Θεσσαλονίκη» σημείωσε ο διευθυντής Πωλήσεων της Hellenic Seaways, Αριστείδης Κατσαΐτης.

Αναφορικά με τα εισιτήρια, όπως είπε ο ίδιος, θα είναι σε προσιτές τιμές. Στα 110 ευρώ θα είναι το κόστος για τα εισιτήρια με επιστροφή, μετά από έκπτωση 30%.

Οπως εξήγησε ο τουριστικός πράκτορας εκπρόσωπος της εταιρείας Γιάννης Δημητριάδης, θα ισχύουν εκπτώσεις 50% για τους φοιτητές, τους πολύτεκνους και τα παιδιά. Επίσης, θα ισχύει και εφέτος το πρόγραμμα της Cosmote με το Deals For You με δωρεάν επιστροφή. Τέλος υπάρχουν και εκπτωτικά εισιτήρια στα 22 ευρώ σε περιορισμένο αριθμό.

«Η Θεσσαλονίκη επωφελείται από τη σύνδεση, θα είναι ένα πρόσθετο προϊόν για τον τουρισμό της πόλης» ανέφερε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Σπύρος Πέγκας.