Σάββατο 17 Αυγούστου 2019
x

AΠΟ 1ΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ Η ΕΚΠΤΩΣΗ 15% ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

Θα αφορά πελάτες χαμηλής και μεσαίας τάσης, οι οποίοι πληρώνουν εμπρόθεσμα τους τρέχοντες λογαριασμούς ή τηρούν τους διακανονισμούς

Από την 1η Ιουλίου θα τεθεί σε ισχύ η έκπτωση 15% στα τιμολόγια των συνεπών καταναλωτών, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης.

Η έκπτωση, όπως εξήγησε ο κ. Παναγιωτάκης, θα αφορά πελάτες χαμηλής και μεσαίας τάσης, οι οποίοι πληρώνουν εμπρόθεσμα τους τρέχοντες λογαριασμούς ή τηρούν τους διακανονισμούς των οφειλών τους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ελάφρυνση στα τιμολόγια της ΔΕΗ θα αφορά περίπου 5 εκατ. καταναλωτές που ανταποκρίνονται κανονικά στις υποχρεώσεις τους, ενώ θα είναι «ανοιχτή» και για τους 2,1 εκατ. καταναλωτές με ληξιπρόθεσμα χρέη, υπό την προϋπόθεση να ενταχθούν στη ρύθμιση για τον διακανονισμό τους.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, τα οποία επικαλείται το ΑΜΠΕ, οι οφειλές προς τη ΔΕΗ ανέρχονται στα 380 εκατ. ευρώ από μεγάλες επιχειρήσεις (υψηλή τάση), 260 εκατ. από το δημόσιο και 1,85 δισ. από μικρές, μεσαίες επιχειρήσεις και νοικοκυριά (χαμηλή και μέση τάση), προσεγγίζοντας συνολικά, τα 2,5 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η προθεσμία ένταξης στη ρύθμιση της ΔΕΗ ολοκληρώνεται στις 31 Ιουλίου.

«Η έκπτωση του 15% αποτελεί ένδειξη της κοινωνικής ευαισθησίας της ΔΕΗ και του ενδιαφέροντος για στήριξη των επαγγελματιών και της απασχόλησης», σχολίασε σχετικά, ο κ. Παναγιωτάκης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ