Skip to main content

Από 20 Μαΐου τα δρομολόγια της Ryanair από Βόλο

Στις 20 Μαΐου ξεκινούν οι πτήσεις της εταιρείας χαμηλούς κόστους Ryanair από τον Βόλο και το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου για Φρανκφούρτη και Μιλάνο.
Στις 20 Μαΐου ξεκινούν οι πτήσεις της εταιρείας χαμηλούς κόστους Ryanair από τον Βόλο και το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου για Φρανκφούρτη και Μιλάνο.

Πιο συγκεκριμένα, οι πτήσεις για το αεροδρόμιο Hahn της Φρανκφούρτης ξεκινούν από 20 Μαΐου (Πέμπτη και Κυριακή) και θα διαρκέσουν ως τις 28 Οκτωβρίου. Οι τιμές των εισιτηρίων θα κυμαίνονται από 24.99 € έως και 59.99 €.

Για το αεροδρόμιο Bergamo του Μιλάνου οι πτήσεις θα αρχίσουν στις 27 Μαΐου (Πέμπτη και Κυριακή) και θα διαρκέσουν έως τις 28/10, με τιμές εισιτηρίων από/προς Μιλάνο από 24.99 €.

Οι κρατήσεις εισιτηρίων γίνονται από το site της εταιρείας: www.ryanair.com

«Η αξιοποίηση του αεροδρομίου είναι στρατηγική προτεραιότητα για την περιοχή, προκειμένου να αναπτυχθεί τουριστικά και βεβαίως συγκοινωνιακά και επιχειρηματικά. Γι΄ αυτό καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια για την ολοκλήρωση των έργων του αεροδρομίου, αλλά και για την προσέλκυση και δρομολόγηση τακτικών πτήσεων, ώστε να συνδεθεί η Κεντρική Ελλάδα με ευρωπαϊκούς προορισμούς», δήλωσε ο νομάρχης Μαγνησίας, Απ. Παπατόλιας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για τη συμφωνία με τη Ryanair.

Σύμφωνα με υπολογισμούς της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας οι επισκέπτες για το 2010, μόνο μέσω των συγκεκριμένων πτήσεων, προβλέπεται να φθάσουν στις 20.000 και οι διανυκτερεύσεις για όλη τη Θεσσαλία υπολογίζονται σε 140.000. Ο τζίρος υπολογίζεται σε 14.000.000 ευρώ και το προβλεπόμενο κέρδος σε περίπου 5.500.000 ευρώ.

Και νέα δρομολόγια από Air Berlin, Monarch, Viking

Εκτός από τη συμφωνία με την Ryanair, αναβαθμίζεται και η συνεργασία με την Air Berlin με μία ακόμη απευθείας πτήση από Νέα Αγχίαλο και Σκιάθο για το Ντίσελντορφ.

Οι απευθείας πτήσεις προς το Ντίσελντορφ θα ξεκινήσουν από την πρώτη Κυριακή του Μαΐου και θα εκτελούνται κάθε Κυριακή έως τις 10 Οκτωβρίου του 2010. Οι πτήσεις προς Αμβούργο, Βερολίνο, Βιέννη και Ντίσελντορφ, μέσω Νυρεμβέργης, θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Παρασκευή από τις 3 Μαΐου έως και τις 10 Οκτωβρίου του 2010.

Επιπλέον, πτήσεις τσάρτερ από τα δύο αεροδρόμια της Μαγνησίας προγραμματίζει η Monarch Airlines. Οι πτήσεις της Monarch ξεκινούν από τις 14 Μαΐου και θα συνεχιστούν κάθε Παρασκευή έως τις 8 Οκτωβρίου, συνδέοντας τη Σκιάθο και το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου με το αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου και το Manchester.

Τέλος, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας βρίσκεται ακόμη σε διαπραγματεύσεις με τη Viking για την εκτέλεση πτήσων τσάρτερ από Βόλο και Σκιάθο προς το αεροδρόμιο του Μπρίστολ στη Βρετανία.