Skip to main content

Από 3/6 οι αιτήσεις για παροχή συσσιτίου στον δήμο Θεσσαλονίκης

Τα άτομα ή νοικοκυριά της ομάδας στόχου, δεν μπορούν να είναι ταυτόχρονα δικαιούχοι και του Κοινωνικού Παντοπωλείου και της Παροχής Συσσιτίου.

Από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 21 Ιουνίου μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για ένταξη στη δομή "Παροχή Συσσιτίου" - για τη χρονική περίοδο 1 Ιουλίου - 30 Ιουνίου 2020 - οι δημότες του δήμου Θεσσαλονίκης.

Για τους κατοίκους του δήμου, οι οποίοι είναι ήδη ωφελούμενοι της δομής θα υποβάλλονται αιτήσεις ένταξης, στα σημεία διανομής συσσιτίου στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες και στη Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας, κατά τις ώρες διανομής του συσσιτίου. Για τους νέους δυνητικά ωφελούμενους, κατοίκους του κεντρικού δήμου, θα υποβάλλονται αιτήσεις ένταξης, κατά τις εργάσιμες ημέρες, από ώρα 9:00 έως 12:00, στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου (Μοναστηρίου 53-55/5ος όροφος).

Υπογραμμίζεται ότι, τα άτομα ή νοικοκυριά της ομάδας στόχου, δεν μπορούν να είναι ταυτόχρονα δικαιούχοι και του Κοινωνικού Παντοπωλείου και της Παροχής Συσσιτίου. Επίσης, οι ωφελούμενου του ΤΕΒΑ, δεν δικαιούνται τα αγαθά που διαθέτει η Δομή «Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου του Δήμου Θεσσαλονίκης».

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την υποβολή αιτήσεων στη δομή "Παροχή Συσσιτίου" είναι τα εξής:

1) Αίτηση του ενδιαφερομένου, σύμφωνα με τυποποιημένο υπόδειγμα αίτησης που χορηγεί η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου

2) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

3) Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και άδειας παραμονής σε ισχύ

4) Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από τον Δήμο ή αντίγραφο λογαριασμού δημόσιας επιχείρησης κοινής ωφελείας ή αντίγραφο μισθωτηρίου συμβολαίου, από το οποίο πιστοποιείται η διεύθυνση κατοικίας

5) Αντίγραφο της τελευταίας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1) και αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος φυσικών προσώπων

6) Αντίγραφο δήλωσης στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9) όλων των προστατευόμενων μελών

7) Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό κριθεί απαραίτητο να ζητηθεί κατά περίπτωση (κάρτα ανεργίας, πιστοποίηση αναπηρίας, κλπ)

Διευκρινίζεται ότι, ως οικονομικό έτος αναφοράς των κριτηρίων επιλογής των ωφελουμένων ορίζεται το 2019, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι φετινές φορολογικές δηλώσεις αφορούν τη χρήση του 2018.