Skip to main content

Από 8 Ιανουαρίου η χρέωση 1 ευρώ ανά συνταγή

Διευκρινιστική εγκύκλιος του υπουργού Υγείας, για την εφαρμογή του μέτρου της χρέωσης ενός ευρώ ανά συνταγή από τα φαρμακεία.

Στις 8 Ιανουαρίου ξεκινά η εφαρμογή του μέτρου της χρέωσης ενός ευρώ ανά συνταγή από τα φαρμακεία, όπως προβλέπει η διευκρινιστική εγκύκλιος που υπέγραψε σήμερα, Πέμπτη, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Η υλοποίηση του μέτρου ξεκινά στις 8/1 καθώς προς το παρόν το σύστημα μέσω της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) δεν είναι έτοιμο να λειτουργήσει, όπως δήλωσε το πρωί ο κ. Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο Mega, ο υπουργός τόνισε ότι η χρέωση θα αφορά την κάθε συνταγή και όχι το κάθε φάρμακο και θα εξαιρούνται οι χρονίως πάσχοντες που οφείλουν να συνταγογραφούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Αναφερόμενος στο εισιτήριο των 25 ευρώ, που πρέπει να πληρώνουν οι πολίτες για νοσηλεία στα νοσοκομεία, είπε ότι έχει βγει η σχετική εγκύκλιος και ότι από αυτό εξαιρούνται οι χρονίως πάσχοντες και άποροι. Ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι τα πέντε ευρώ είναι το εισιτήριο για εισαγωγή, και τα 20 για τα νοσήλεια, τα οποία θα εισπράττονται με την έξοδο του ασθενούς από το νοσοκομείο. Σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει να πληρώσει, ο κ. Γεωργιάδης είπε: «δεν θα τον πηγαίνουμε φυλακή, μην ανησυχείτε».