Skip to main content

ΝΔ: Μη διανοηθούν να αλλάξουν το όνομα του ΑΠΕ-ΜΠΕ

To Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων προχώρησε στον επανασχεδιασμό του λογότυπού του, προβάλλοντας τη λέξη-κλειδί «Πρακτορείο».

Τον επανασχεδιασμό του λογότυπού του ανακοίνωσε το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το οποίο μετονομάστηκε σε «Πρακτορείο».

Την ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος-γενικός διευθυντής κ. Μιχάλης Ψύλος. Παράλληλα, όπως σημειώνεται, διατηρεί στο σήμα του με πιο ευδιάκριτους χαρακτήρες την ονομασία-κληρονομιά του, «Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων».

Διατηρείται πάντως ως ηλεκτρονική διεύθυνση το www.amna.gr όπως και το www.ana-mpa.gr, καθώς αποτελούν κατοχυρωμένη ονομασία.

«Είναι σαφές, ότι όχι μόνο δεν υπάρχει πρόθεση αλλαγής της ιστορικής ονομασίας του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου, αλλά, αντίθετα, το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, τιμώντας την ιστορία του, επενδύει στο αύριο με μία σειρά νέων, καινοτόμων υπηρεσιών, με τις οποίες στρατηγική μας επιλογή είναι να αναδείξουμε τον εθνικό και διεθνή χαρακτήρα του Πρακτορείου και τη δυναμική της ελληνικής περιφέρειας» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Εν τω μεταξύ, την αντίθεση της ΝΔ στο ενδεχόμενο αλλαγής της ονομασίας του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) εξέφρασε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Γιώργος Κουμουτσάκος, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Η διοίκηση του ΑΠΕ σχεδιάζει να αλλάξει την ονομασία του Πρακτορείου Είδήσεων, αν δεν το έχει ήδη κάνει», ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε: «Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και σημειολογικά και πολιτικά. Γι' αυτό πρόκειται τις επόμενες ώρες ή τις επόμενες ώρες να κατατεθεί σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Επικρατείας και τον υπουργό Εξωτερικών. Μη διανοηθούν να προχωρήσουν σε κάτι τέτοιο».