Skip to main content

Από αύριο επιστρέφουν στα φαρμακεία τα self test - Ημερομηνίες και δικαιούχοι

Οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα καθώς και οι νέοι 18 έως 30 ετών θα μπορούν να προμηθεύονται εφάπαξ τα τέσσερα δωρεάν self test

Η διάθεση των δωρεάν self-tests ξεκινά και πάλι, από αύριο Πέμπτη 1η Ιουλίου, στα φαρμακεία όλης της χώρας.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα καθώς και οι νέοι 18 έως 30 ετών θα μπορούν να προμηθεύονται εφάπαξ τα τέσσερα δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ (ένα για κάθε εβδομάδα) που τους αναλογούν για τον μήνα Ιούλιο με την επίδειξη του ΑΜΚΑ τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου «με απόφαση των αρμόδιων Υπουργείων τέσσερα δωρεάν Self-tests θα διατίθενται από τα φαρμακεία από την Πέμπτη 1/7/2021 έως και το Σάββατο 10/7/2021 σε δικαιούχους του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα και σε πολίτες από 18 έως 30 ετών».

Όπως τονίζεται, τα τέσσερα self-tests αφορούν όλο το μήνα Ιούλιο, ενώ επισημαίνεται πως δεν θα τα λαμβάνουν όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι και έχουν παρέλθει 14 ημέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.

Τέλος, ο ΠΦΣ αναφέρει πως «η λειτουργία του Συστήματος Διάθεσης self-test θα ανασταλεί από το Σάββατο 3/7/2021 και ώρα 17:00 έως τη Δευτέρα 5/7/2021 και ώρα 8:00».