Skip to main content

Από αύριο η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία

Από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου 2021 όλοι οι ενήλικες πολίτες, εμβολιασμένοι και μη, θα μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν ένα self test.

Αρχίζει από αύριο Δευτέρα η διανομή αυτοδιαγνωστικών τεστ (self test) με στόχο την καλύτερη δυνατή καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας και την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού την περίοδο των εορτών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείο Υγείας, από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου 2021 όλοι οι ενήλικες πολίτες, εμβολιασμένοι και μη, που διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ, θα μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν ένα self test από τα φαρμακεία της χώρας.

Η ίδια διαδικασία θα επαναληφθεί το διάστημα 3 Ιανουαρίου με 7 Ιανουαρίου 2022.

Η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία θα γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, έτσι ώστε οι φαρμακοποιοί κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

Το υπουργείο αναφέρει ότι αν και το μέτρο δεν είναι υποχρεωτικό, καλούνται όλοι οι πολίτες να υποβληθούν σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο έως τις 12 Δεκεμβρίου, ώστε να περιοριστεί το ιικό φορτίο και η κυκλοφορία του ιού ενόψει της εορταστικής περιόδου.