Skip to main content

Η πολυσυλλεκτική διοίκηση Ζέρβα και τα εύσημα για το Μάτι

Η συνέπεια ενός Θεσσαλονικιού για τον καθαρισμό στο Μάτι, η διαπαραταξιακή διοίκηση Ζέρβα και μια στροφή 180 μοιρών στο Ωραιόκαστρο.

-Ο Θεσσαλονικιός, Γιώργος Καραγιάννης, γενικός γραμματέας στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, είναι ο συντονιστής του σχεδίου της κυβέρνησης για την αποκατάσταση των ζημιών και της ίδιας της ζωής στο Μάτι. Το σχέδιο έχει πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση και το επιβλέπει προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και βέβαια ο υπουργός, Κώστας Καραμανλής. Και ο κ. Καραγιάννης έχει δώσει... ρέστα, αφού μέσα σε 26 μέρες (και με αργία Δεκαπενταύγουστου μέσα) κατόρθωσε να είναι συνεπής στην υπόσχεση που είχε δώσει στον πρωθυπουργό να καθαρίσει το μεγάλο οικόπεδο από 90.000 κ.μ. καύσιμης ύλης σε ένα μήνα. Και μάλιστα το έκανε ανέξοδα, αφού το κόστος ανέλαβαν μέσω εταιρικής κοινωνικής ευθύνης οι κατασκευαστικές εταιρίες και η καύσιμη ύλη διοχετεύτηκε σε δυο τσιμεντοβιομηχανίες. Επόμενο στοίχημα για τον κ. Καραγιάννη να έχει καθαρίσει το Μάτι από τον αμίαντο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ παράλληλα προχωρά τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων και κατεστραμμένων κτηρίων, τις υλοτομήσεις και τις προγραμματικές συμβάσεις με τους δήμους της περιοχής.

-Από επτά δημοτικές παρατάξεις θα αξιοποιήσει ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στελέχη στη διοίκησή του. Εκτός από τους πέντε της παράταξης Ταχιάου (Ζεϊμπέκης, Δημητριάδης, Κούπκας, Κοσμοπούλου και Ακριτίδου), θέσεις αναμένεται να λάβουν δύο από την παράταξη Ορφανού (Ιακώβου και Λιακόπουλος), μία από την παράταξη Νοτοπούλου (Αρβανιτίδου), έναν από την παράταξη Βούγια (Μπαρμπουνάκης) και τους επικεφαλής τριών παρατάξεων (Κυριζίδης, Λεκάκης και Αηδονόπουλος). Ο νέος δήμαρχος έχει δει και έχει μιλήσει με τους επικεφαλής των παρατάξεων προτού κάνει το «τσιμπολόγημα» στελεχών τους για το διοικητικό σχήμα (πιθανώς να υπάρξουν και περισσότεροι από τις άλλες παρατάξεις που θα πάρουν κάποια θέση), όμως ο κ. Ταχιάος ήδη έχει κάνει δημοσίως τα παράπονά του για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η προσέγγιση, ενώ μαθαίνω ότι ανάλογα παράπονα εκφράζει (ιδιωτικώς) και ο κ. Ορφανός. Αντιθέτως, δεν ακούστηκε γκρίνια ούτε από την κ. Νοτοπούλου, ούτε από τον κ. Βούγια, με τους οποίους συνομιλεί τακτικά ο κ. Ζέρβας.

-Σύμβουλος στον υπουργό Εθνικής Άμυνας για ζητήματα της Βόρειας Ελλάδας ανέλαβε ο Παναγιώτης Χατζηλαζαρίδης. Ο κ. Χατζηλαζαρίδης, που έχει διατελέσει στο παρελθόν ειδικός γραμματέας στο υπουργείο Αθλητισμού (2004 – 2007) και στο ΥΜΑΘ (2014 – 2015), ήταν μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και στις τελευταίες δημοτικές εκλογές υποψήφιος με την παράταξη του Γιώργου Ορφανού στο δήμο Θεσσαλονίκης. Προηγουμένως ήταν στενός συνεργάτης του Λευτέρη Αυγενάκη όταν ήταν γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

-Στροφή 180 μοιρών από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου στο Ωραιόκαστρο. Ο υποψήφιος δήμαρχος, που είχε ανακοινώσει ότι δε θα ασχοληθεί άλλο με τα αυτοδιοικητικά, αφού ήρθε πέμπτος στις δημοτικές εκλογές, τελικά μαθαίνουμε ότι δήλωσε σε συγκέντρωση μελών της παράταξής του ότι θα ορκιστεί στις 27 Αυγούστου και θα καθίσει στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Αιτία το γεγονός ότι η παράταξή του «Δύναμη Δημιουργίας» χάνει στελέχη και είναι σε κατάσταση... αποσύνθεσης.