Skip to main content

Από μηχανές και πατίνια έως κάδους... ψάρεψε ο δήμος από τον Θερμαϊκό

Από την έναρξη των δράσεων, ο δήμος έχει ανασύρει συνολικά 90 πατίνια ενώ στη σημερινή δράση θα ανασύρει και αρκετές μηχανές.

Από πατίνια και μηχανάκια μέχρι και κάδους απορριμμάτων εντόπισαν στον βυθό του Θερμαϊκού οι εθελοντές δύτες που συμμετείχαν στην επιχείρηση καθαρισμού που πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο δήμος Θεσσαλονίκης.



«Για κάποιους δυστυχώς στην πόλη μας, ο Θερμαϊκός έχει τη χρήση του σκουπιδότοπου», τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας που επιθεώρησε την επιχείρηση.



Όπως είπε, ο κ. Ζέρβας από τη μία ο δήμος καθαρίζει τον Θερμαϊκό από τοξικά απόβλητα και από την άλλη δίνει το παράδειγμα ώστε όλοι να προσέχουν το πολύτιμο αυτό στοιχείο.



Από την έναρξη των δράσεων, ο δήμος έχει ανασύρει συνολικά 90 πατίνια ενώ στη σημερινή δράση θα ανασύρει και αρκετές μηχανές καθώς στον βυθό έχει εντοπιστεί μέχρι και μηχανή 800 κυβικών.



Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος, Σωκράτης Δημητριάδης τα αντικείμενα στο βυθό είχαν εντοπιστεί από πριν με υποβρύχιο τηλεκατευθυνόμενο όχημα. «Η ευαισθησία του δήμου Θεσσαλονίκης για το περιβάλλον είναι αποδεδειγμένη», υπογράμμισε ο κ. Δημητριάδης.