Skip to main content

Από μηνυτής, μηνυόμενος ο Σκόρδας - Καταδικάστηκε με 3 χρόνια φυλάκιση

Μηνυτές ήταν οι Χρήστος Γρόλλιος, Κώστας Τικπασάνογλου και Λάζαρος Παπαδόπουλος που διετέλεσαν μέλη των διοικήσεων της ΠΑΕ αλλά και της ΚΜΑ.

Ποινή φυλάκισης 3 ετών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Β' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ Αρης Λάμπρου Σκόρδα. Το δικαστήριο συνεκδίκασε τρεις διαφορετικές μηνύσεις για ψευδή καταμήνυση, συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδορκία .

Μηνυτές ήταν οι Χρήστος Γρόλλιος, Κώστας Τικπασάνογλου και Λάζαρος Παπαδόπουλος που διατέλεσαν μέλη των διοικήσεων της ΠΑΕ αλλά και της Κοινωνίας Μελών Αρη τους οποίους κατονόμασε, μεταξύ άλλων, ο Λ.Σκόρδας στη δική του μήνυση. Κατηγόρησε για κακοδιαχείριση όλες τις διοικήσεις από το 2009 και μετά.

Ο κατηγορούμενος σήμερα δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο ενώ εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο ο οποίος μετέφερε τον ισχυρισμό του πελάτη του ότι «δεν ήθελε να βλάψει προσωπικά τους τρεις μηνυτές». Οι τελευταίοι περιλαμβάνονται στους 16 - από τους συνολικά 25 που μήνυσε ο Λ. Σκόρδας- οι οποίοι όμως απαλλάχθηκαν με διάταξη εισαγγελέα πρωτοδικών. Γι' αυτούς η δικογραφία αρχειοθετήθηκε, με την έγκριση εισαγγελέα Εφετών.

Για τους υπόλοιπους 9 η υπόθεση  προχώρησε και και βρίσκεται στην κύρια ανάκριση. Η μήνυση του πρώην προέδρου Λάμπρου Σκόρδα, συσχετίστηκε με την έκθεση της ΝΕΧΙΑ- την εταιρεία που πραγματοποίησε διαχειριστικό έλεγχο στην ΠΑΕ Άρης για την 8ετία 2004 έως το 2012 και αποδίδει  κακοδιαχείριση στον  ίδιο τον μηνυτή και  άλλους που άσκησαν διοίκηση στην κιτρινόμαυρη ΠΑΕ, πριν το 2009.

Για την στοιχειοθέτηση των παραπάνω ο ανακριτής Φίλιππος Τσιώτας ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, όπως αποκάλυψε η Voria.gr.