Skip to main content

Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη ο Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός θα έχει τουλάχιστον τρεις ώρες συσκέψεων με τους φορείς της πόλης και της Βόρειας Ελλάδας στο Διοικητήριο.

Από το πρωί της ερχόμενης Παρασκευής θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για την καθιερωμένη σύσκεψή του με τους παραγωγικούς και όχι μόνο φορείς της πόλης.

Ήδη οι συμμετέχοντες άρχισαν να λαμβάνουν τις προσκλήσεις και ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, θα παραστούν στην ή στις συσκέψεις εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων, εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων και των επιστημονικών φορέων, χωρίς να αποκλείεται και η παρουσία αυτοδιοικητικών.

Οι συναντήσεις θα γίνουν στο Διοικητήριο, παρουσία του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Θεόδωρου Καράογλου και της διευθύντριας του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρίας Αντωνίου.

Η έναρξη της πρώτης σύσκεψης έχει οριστεί για τις 9.30' το πρωί και το πέρας στις 12.30'. Λόγω του μεγάλου αριθμού των φορέων που έχουν προσκληθεί (εκπροσωπούνται όχι μόνο φορείς της πόλης, αλλά της Β. Ελλάδας) η επισήμανση που γίνεται είναι η εκπροσώπηση κάθε φορέα από ένα άτομο, ενώ ο χρόνος που θα έχει κάθε εκπρόσωπος για να μιλήσει στον πρωθυπουργό και να θέσει τα αιτήματα και τα ζητήματα αρμοδιότητάς του θα περιοριστεί στα τρία λεπτά.

Πληροφορίες θέλουν τον κ. Μητσοτάκη να συμμετέχει και σε μια μικρή τελετή έναρξης λειτουργίας του Γραφείου του στη Θεσσαλονίκη, με τη νέα μορφή και τις νέες αρμοδιότητές που του έχει δώσει.

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη ποιοι υπουργοί θα συμμετέχουν στις συσκέψεις, όμως φέρεται βέβαιο ότι θα δώσουν το παρών ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Κώστας Καραμανλής. Επίσης, θα παραβρεθούν κομματικά στελέχη του Μαξίμου.