Skip to main content

Από σήμερα έως το Σάββατο το 3ο «Τρέξε Χωρίς Τερματισμό»

Η διοργάνωση τρεξίματος και βαδίσματος των τριών συνεχόμενων ημερών είναι ο μοναδικός στο είδος του αγώνας 50 ωρών χωρίς σταματημό.

Λίγες μόνο ώρες έμειναν για το 3ο Τρέξε Χωρίς Τερματισμό, το μεγαλύτερο φιλανθρωπικό αγώνα της Ελλάδας, που ξεκινάει την τριήμερη πορεία του από τη Νότια Πύλη της ΔΕΘ σήμερα στις 6μμ.

Η διοργάνωση τρεξίματος και βαδίσματος των τριών συνεχόμενων ημερών, που απευθύνεται σε όλο τον κόσμο ανεξαιρέτως και που αγκάλιασε όλη η Θεσσαλονίκη, είναι ο μοναδικός στο είδος του αγώνας 50 ωρών χωρίς σταματημό.

Είναι επίσης και ο μοναδικός αγώνας που γίνεται αποκλειστικά για καλό σκοπό και έχει κοινωνικό χαρακτήρα. Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο η Θεσσαλονίκη τρέχει για να γράψει όσα περισσότερα χιλιόμετρα γίνεται που θα μετατραπούν σε ευρώ.

Στόχος του φετινού αγώνα η καταγραφή 25.000 χιλιομέτρων και η κατάρριψη του περσινού ρεκόρ που οι 3000 συμμετέχοντες είχαν καταγράψει 20.000 χιλιόμετρα και έτρεξαν το... μισό πλανήτη σε 72 ώρες.

Η φετινή πρόκληση είναι ακόμη μεγαλύτερη γιατί και ο στόχος είναι μεγαλύτερος και οι ώρες που πρέπει να επιτευχθεί λιγότερες, όμως η συμμετοχή του κόσμου είναι μεγαλύτερη και αναμένεται το τριήμερο του 3ου Τρέξε Χωρίς Τερματισμό να είναι το πιο συναρπαστικό.

Η επίτευξη του στόχου θα σημαίνει και τη μεγαλύτερη δυνατή ενίσχυση και υποστήριξη των συλλόγων Παιδικές Καρδιές και Ελπίδα, αλλά και η αγορά μηχανημάτων για την παιδοκαρδιολογική πτέρυγα του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Η διαδρομή και το πρόγραμμα

Η διαδρομή του φετινού αγώνα έχει επανασχεδιαστεί και βελτιωθεί ώστε να είναι ακόμη πιο ευχάριστη για τους συμμετέχοντες, είναι κυκλική χωρίς υψομετρικές διαφορές, ο γύρος είναι καταμετρημένος στα 930μ. με σημείο εκκίνησης και τερματισμού τη Νότια Πύλη της ΔΕΘ στην πλατεία ΧΑΝΘ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 3ου ΤΡΕΞΕ ΧΩΡΙΣ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ

Πέμπτη 19 Μαίου – 6μμ, εκκίνηση αγώνα 50 ωρών
Παρασκευή 20 Μαίου – 7μμ, εκκίνηση αγώνα 24 ωρών
Σάββατο 21 Μαίου – 7μμ, τερματισμός αγώνα 24 ωρών
Σάββατο 21 Μαίου – 7.30μμ, απονομές αγώνα 24 ωρών
Σάββατο 21 Μαίου – 8μμ, τερματισμός αγώνα 50 ωρών
Σάββατο 21 Μαίου – 8.15μμ, απονομές αγώνα 50 ωρών

Παροχές και υπηρεσίες του αγώνα

Όσο περισσότερο και όσοι περισσότεροι τρέξουν ή περπατήσουν στον αγώνα, τόσο περισσότερο θα βοηθηθούν οι δύο φιλανθρωπικοί σύλλογοι που επιλέχθηκαν να ενισχυθούν.

Για να συμβεί όμως αυτό οι συμμετέχοντες χρειάζονται να έχουν διάθεση, ενέργεια και δύναμη. Και θα τα έχουν καθώς ο διοργανωτής Ερμής σε συνεργασία με τη ΔΕΘ και την πολύτιμη υποστήριξη των χορηγών του αγώνα, έχουν εξασφαλίσει για όλους τους συμμετέχοντες τις ακόλουθες παροχές:

-παροχή νερού non-stop από τον Βίκο
-παροχή αναψυκτικών (κόλα, πορτοκαλάδα, λεμονάδα, βυσινάδα, γκαζόζα) από τον Βίκο
-παροχή αρτοπαρασκευασμάτων (πίτες, κριτσίνια, μπισκότα, κεράσματα) από τον Γατίδης Fresh
-παροχή φρούτων (μπανάνες, πορτοκάλια) από το Lidl
-παροχή δημητριακών (μπάρες) από το Lidl
-παροχή δωρεάν σύνδεσης internet σε όλη την διαδρομή

Εκτός όμως από τις παροχές θα υπάρχουν και οι εξής υπηρεσίες και λειτουργίες για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του κόσμου:

-χώρος στάθμευσης
-χώρος ενημέρωσης
-χώρος εγγραφών
-χώρος αποδυτηρίων
-χώρος φύλαξης
-χώρος φωτογραφήσεων
-χώρος ψυχαγωγίας
-χώρος ανάπαυσης