Skip to main content

Από σήμερα η καταβολή 3 εκατ. ευρώ προς ανέργους ναυτικούς

Σήμερα 2.160 ναυτικοί θα λάβουν το επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ, συνολικού ύψους 1,840 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας.

Το συνολικό ποσό των 3,065 εκατ. ευρώ καταβάλλεται από σήμερα μέσο του Οίκου Ναύτη, σε σχεδόν 3.500 περίπου Έλληνες ναυτικούς.

Συγκεκριμένα σήμερα 2.160 ναυτικοί θα λάβουν το επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ, συνολικού ύψους 1,840 εκατ. ευρώ, ενώ από τις αρχές Ιουνίου θα αρχίσει να καταβάλλεται και το επίδομα ανεργίας συνολικού ύψους 1,225 εκατ. ευρώ το οποίο αφορά 3.500 περίπου άνεργους ναυτικούς.

Εξάλλου την επόμενη εβδομάδα η διοίκηση του Οίκου Ναύτη θα συνεδριάσει προκειμένου να καθορίσει το συνολικό πόσο που θα απαιτηθεί για την χορήγηση επιδόματος ειδικού σκοπού 800 ευρώ και σε άλλες κατηγορίες ναυτικών που εντάχθηκαν στο μέτρο με νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 1ης Μαΐου 2020.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης «με την καταβολή του επιδόματος ειδικού σκοπού, αλλά και την παράλληλη καταβολή του επιδόματος ανεργίας η κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα τους Έλληνες ναυτικούς οι οποίοι επλήγησαν από την πανδημία».