Skip to main content

Από σήμερα οι πρώτες κλήσεις για την ελεγχόμενη στάθμευση

Πλέον, οι δημοτικοί αστυνομικοί θα δίνουν στον παραβάτη κανονική κλήση και όχι προειδοποιητική. Περίπου 2.000 αιτήσεις για κάρτα του THESI.

Αυστηροποιούνται οι έλεγχοι από τη δημοτική αστυνομία για το νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στο δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς ολοκληρώθηκε η πιλοτική εφαρμογή του.

Πλέον, οι δημοτικοί αστυνομικοί μετά από έλεγχο, θα δίνουν στον παραβάτη, κανονική κλήση και όχι προειδοποιητική, όπως γινόταν το προηγούμενο διάστημα.

Υπενθυμίζεται πως από την έναρξη εφαρμογής του νέου συστήματος - 13 Νοεμβρίου - οι δημοτικοί αστυνομικοί, όταν εντόπιζαν, όχημα που δεν είχε σταθμεύσει στη σωστή θέση, άφηναν μια προειδοποιητική κλήση, η οποία είχε οδηγίες σχετικά με το νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης.

Οι έλεγχοι της δημοτικής αστυνομίας θα επικεντρώνονται στις θέσεις και κατά πόσο έχουν σταθμεύσει σωστά οι οδηγοί, οι μόνιμοι κάτοικοι δωρεάν σε αυτές με τις μπλε διαγραμμίσεις και οι επισκέπτες με χρέωση σε αυτές με τις άσπρες.

«Μετά από ένα μήνα πιλοτικής εφαρμογής, η δημοτική αστυνομία θα δίνει πλέον κανονικές κλήσεις. Εάν οι δημότες σταθμεύουν στις σωστές θέσεις, δεν θα υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα», επισήμανε η αντιδήμαρχος Οικονομικών Άννα Αγγελίδου.

Εν τω μεταξύ, ανησυχία επικρατεί σε μερίδα δημοτών, οι οποίοι ενώ έχουν καταθέσει την απαραίτητη αίτηση με τα δικαιολογητικά για την προμήθεια της κάρτας του THESi, ακόμα δεν την έχουν πάρει στα χέρια τους.

«Γίνονται οι έλεγχοι και στη συνέχεια θα ειδοποιηθούν οι δημότες για να προμηθευτούν τα σήματα», σημείωσε η κ. Αγγελίδου, σύμφωνα με την οποία έως σήμερα έχουν κατατεθεί αιτήσεις από περίπου 2.000 κατοίκους του δήμου Θεσσαλονίκης.

Σημείωσε πως έως τις 31 Δεκεμβρίου οι μόνιμοι κάτοικοι θα εξακολουθούν να σταθμεύουν ελεύθερα στις θέσεις μόνιμων κατοίκων, καθώς η δημοτική αστυνομία θα αναγνωρίζει το σήμα «Θ» του παλαιού συστήματος.

Πάντως, μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει όλοι οι μόνιμοι κάτοικοι που επιθυμούν να εξακολουθήσουν να έχουν δωρεάν στάθμευση στην περιοχή τους, να έχουν προμηθευτεί  την ειδική κάρτα μόνιμου κάτοικου του THESi.