Skip to main content

Από σήμερα ο κατ' οίκον εμβολιασμός-Τι ισχύει για τους ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ

Οι ασφαλισμένοι του ΕΔΟΕΑΠ, που εμπίπτουν στην πρόβλεψη για τον κατ' οίκον εμβολιασμό, μπορούν να επικοινωνούν με τη γραμματεία Αρχιάτρου.

Λειτουργεί από σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τον κατ' οίκον εμβολιασμό των ατόμων με δυσκολία μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα, όπως ενημερώνει ο ΕΔΟΕΑΠ.

Συγκεκριμένα, αφορά όλους όσοι βρίσκονται σε μόνιμο κλινοστατισμό ή πάσχουν από βαριά ψυχική-νοητική νόσο ή δεν μπορούν να μετακινηθούν χωρίς υποστήριξη. Για τη μη ταλαιπωρία των ευαίσθητων αυτών ομάδων αποφασίστηκε ο μονοδοσικός εμβολιασμός τους.
 
Η πιστοποίηση και η ένταξη στο πρόγραμμα εμβολιασμού μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε ιατρό δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα. Ο εμβολιασμός διενεργείται στην οικία του πολίτη είτε από ιδιώτες γιατρούς είτε από κινητά συνεργεία της «Επιχείρησης Ελευθερία». Όποιος ενταχθεί στο πρόγραμμα θα ειδοποιείται σε εύλογο χρονικό διάστημα για το πότε θα γίνει ο εμβολιασμός του.
   
Οι ασφαλισμένοι του ΕΔΟΕΑΠ, που εμπίπτουν στην εν λόγω περίπτωση και αντιμετωπίσουν οιοδήποτε πρόβλημα με τον εμβολιασμό τους, μπορούν να καλούν για βοήθεια τη γραμματεία Αρχιάτρου (2107264807, -816, -818) από τις 08:00 έως τις 16:00.