Skip to main content

Από σήμερα ο Ταξιάρχης φέρνει τη Θεσσαλονίκη κοντά στο Τορόντο

Ανοίγει σήμερα, για πρώτη φορά, τα φτερά της η SkyGreece Airlines και συνδέει τη Θεσσαλονίκη με το Τορόντο. Πανηγυρική η έναρξη της πρώτης πτήσης.

Στη 1:10 το μεσημέρι, σήμερα, ο "Ταξιάρχης" της SkyGreece Airlines έπιασε στο αεροδρόμιο "Μακεδονία", έτοιμος για την πτήση, την πρώτη όλων, που θα συνδέσει τη Θεσσαλονίκη με το Τορόντο του Καναδά.

Το κλίμα ήταν πανηγυρικό καθώς η εταιρεία των Ελλήνων αποδήμων, υλοποιεί τα σχέδια και τις υποσχέσεις της και αφού έχει ήδη συνδέσει την Αθήνα με Μοντρεάλ και Τορόντο, απο σήμερα και κάθε Πέμπτη, θα συνδέει με τακτικές υπερατλαντικές πτήσεις τη Θεσσαλονίκη, τη βόρειο Ελλάδα αλλά και κοντινούς βαλκανικούς προορισμούς, με τον Καναδά.

Όπως μάλιστα δήλωσε κατά την ειδική τελετή των εγκαινίων της νέας γραμμής, ο πρόεδρος της SkyGreece π. Νικόλαος Αλεξανδρής, "ευχόμαστε του χρόνου, τέτοια εποχή, να είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης και με τη Νέα Υόρκη".

Την έναρξη πτήσεων της SkyGreece Airlines από τη Θεσσαλονίκη, χαιρέτισε ο Καναδός πρέσβης στην Αθήνα, Ρόμπερτ Πέκ ο οποίος μάλιστα τόνισε ότι η μεγάλη επιτυχία που σημειώνει η έκθεση "Greeks¨ στο Καναδά, αλλά και η διοργάνωση της έκθεσης Haida (26/10/2015 - 4ο/2016) με 350 έργα τέχνης των Αβορίγινων και πρώτο διεθνή σταθμό τη Θεσσαλονίκη, θα συμβάλλουν στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα, όπως και της ελληνο- καναδικής προσέγγισης.

Sky Greece χαιρετισμός Καναδού πρέσβη

Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο να ολοκληρώσουν την επέκταση του διαδρόμου 10/28, ώστε να μην είναι αναγκαία η ενδιάμεση στάση της πτήσης στη Βουδαπέστη. Με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου, το αεροδρόμιο "Μακεδονία" θα μπορεί να συνδεθεί και με άλλους μακρινούς προορισμούς, πιθανώς της Αφρικής και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, πρόσθεσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Χαιρετισμό επίσης απηύθηναν η αντιπεριφερειάρχης και επικεφαλής του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, ο αερολιμενάρχης του "Μακεδονία" Αχίλλειος Τοπούζας, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Βύρων Θεολόγης, της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Αριστοτέλης Θωμόπουλος και της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος, ενώ αγιασμό τέλεσε ο μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος.

SkyGreece παρουσία Τζιτζικώστα

Ο π. Νικόλαος, τόνισε ότι η SkyGreece, στις πτήσεις της που πραγματοποιεί μεταξύ Τορόντο, Μόντρεαλ και Αθήνας, έχει μέχρι σήμερα πληρότητες 92% ενώ η επόμενη πτήση του Σαββάτου για το "Ελευθέριος Βενιζέλος", 276 θέσεων, είναι ήδη sold out.

"Επιλέξαμε να συνδέσουμε τη Θεσσαλονίκη με το Τορόντο και όχι με άλλη πόλη του Καναδά, γιατί εκεί ζούνε 150.000 Έλληνες από τους οποίους το 60% είναι βορειοελλαδίτες. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να πετάμε στη Θεσσαλονίκη και το χειμώνα, εάν έχει πληρότητες μέχρι 73%", ανέφερε.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία, προσφέρει "ελληνική φιλοξενία" στις πτήσεις της με το πολύ ανταγωνιστικό εισιτήριο για round trip, ενώ έχει αξιοποιήσει το έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας, με πιλότους που στο πιλοτήριο συμπληρώνουν 50.000 ώρες πτήσεων.

Επίσης, η SkyGreece Airlines, με κεντρικά γραφεία στην Αθήνα, αλλά και γραφεία στη Νέα Υόρκη, το Τορόντο και το Μοντρεάλ, έχει σε αυτά τα πρώτα της βήματα δημιουργήσει 150 θέσεις εργασίας.