Skip to main content

Από τη Θεσσαλονίκη ξεκινά το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων

Με ή χωρίς τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης, οι αποφάσεις για τα αμέσως επόμενα βήματα στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων, έχουν οριστικοποιηθεί.

Με ή χωρίς τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης, οι αποφάσεις για τα αμέσως επόμενα βήματα στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων, έχουν οριστικοποιηθεί. Και προβλέπουν δύο τουλάχιστον μεγάλα projects, με έντονο άρωμα Θεσσαλονίκης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουν ξεκινήσει - κι ενδεχομένως να έχουν ολοκληρωθεί - οι διαδικασίες πώλησης του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης και του Οργανισμού Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης. Τα δύο αυτά projects, μαζί με εκείνα που προβλέπουν την πώληση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς κι ενδεχομένως τα Λαχεία, θα αποτελέσουν την προμετωπίδα του συνολικού προγράμματος αποκρατικοποιήσεων που έχει σχεδιασθεί κι αναμένεται να ξεκινήσει να υλοποιείται από το τέλος Ιουνίου.

Τότε υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η πώληση του πακέτου μετοχών του δημοσίου στον ΟΤΕ. Οι Γερμανοί αγοραστές της Deutsche Telekom φέρονται να έχουν συμφωνήσει σε όλα (και στο τίμημα), οπότε πλέον απομένουν τα διαδικαστικά για να ολοκληρωθεί κι αυτό το project, το οποίο θα λειτουργήσει κι ως το σήμα του αφέτη για την έναρξη εφαρμογής του συνολικού προγράμματος. Όλα τα παραπάνω βεβαίως τελούν υπό την αίρεση ότι στο μεταξύ δεν θα έχουν γίνει κοσμογονικές αλλαγές σε πολιτικό επίπεδο.