Skip to main content

Μεταφέρονται ξανά πρόσφυγες στο Βαγιοχώρι - Τι λέει ο δήμαρχος Βόλβης

Στο χώρο της δομής ήδη έχουν τοποθετηθεί 132 κοντέινερ των 5 ατόμων το καθένα τα οποία θα μπορούν να στεγάσουν περίπου 600-700 άτομα.

Στη δομή φιλοξενίας Βαγιοχωρίου, στον δήμο Βόλβης, πρόκειται να μεταφερθούν από την ερχόμενη εβδομάδα πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά.

Στον χώρο της δομής έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες και ήδη έχουν τοποθετηθεί 132 κοντέινερ των πέντε ατόμων το καθένα, τα οποία θα μπορούν να στεγάσουν περίπου 600-700 άτομα.

Η εξέλιξη αυτή ανησυχεί ιδιαίτερα τον δήμαρχο Διαμαντή Λιάμα, καθώς στην περιοχή του λειτουργούν ήδη ανοιχτές δομές, οι οποίες φιλοξενούν περίπου 1.250 πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο δήμος Βόλβης ακόμα δεν έχει λάβει επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας για τη μεταφορά των ατόμων. Για το θέμα πάντως έχουν ήδη αποστείλει έγγραφα προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, τον αναπληρωτή υπουργός, αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργο Κουμουτσάκο καθώς και στον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο.

Ο δήμαρχος στις επιστολές του περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στον δήμο του, κάνοντας λόγο για δυσανάλογο βάρος. «Δεν έχουμε λάβει ακόμα κάποια απάντηση στις επιστολές μας. Αυτό που θέλουμε είναι δίκαιη και αναλογική κατανομή των προσφυγικών ροών», σημείωσε στη Voria.gr.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, αυτή τη στιγμή στην περιοχή διαμένουν περίπου 1.000 πρόσφυγες στα Λουτρά της Νέας Απολλωνίας και σε ενοικιαζόμενα καταλύματα στην παραλία Βρασνών επιπλέον 250.

Όπως εξηγεί ο κ. Λιάμας, δεν επαρκούν οι κρατικές δομές, καθώς υπάρχουν ελλείψεις και στα Κέντρα Υγείας Ν. Μαδύτου, Σοχού και Λαγκαδά αλλά και στην αστυνόμευση.