Skip to main content

Droidcon Greece: Οι καινοτομίες για android στη ΔΕΘ και το ΝΟΗΣΙΣ

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις στο android, παρουσιάζονται στη Θεσσαλονίκη με το Droidcon Greece. Eυκαιρίες για start ups εταιρείες.

Mια πρώτη γεύση για τις τελευταίες εξελίξεις στο λειτουργικό android και τις έξυπνες συσκευές όπως και τα gadgets σε android, πήραν όσοι παρακολούθησαν την εξάωρη πoλυεκδήλωση, που οργάνωσε στο πλαίσιο της 80ης ΔΕΘ, η κοινότητα των Google Developers της Θεσσαλονίκης (GDG Thess) και το ΝΟΗΣΙΣ.

Η εκδήλωση της Πέμπτης, ήταν ο προάγγελος του διήμερου συνεδρίου, του Droidcon Greece, της μεγαλύτερης διοργάνωσης για την πλατφόρμα android που πραγματοποιείται στον κόσμο και που φέτος, για πρώτη φορά διοργανώνεται στην Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη, από την κοινότητα των GDG Thess και το ΝΟΗΣΙΣ.

Την Πέμπτη, από τις 4 το απόγευμα μέχρι και τις 10 το βράδυ, σε ειδικό χώρο στο περίπτερο "15" της ΔΕΘ, Έλληνες και ξένοι προγραμματιστές αλλά και νέοι επιχειρηματίες, πήραν μέρος στο droidcon barcamp και στο droidcon democamp.

Στο droidcon barcamp, προγραμματιστές, παρουσίασαν θέματα που αφορούν εξελίξεις πάνε σε πλατφόρμα android. Μίλησαν για on line μαθήματα πάνω στα android, για βιβλιοθήκες για developers, αλλά και για τα wearables και την πλατφόρμα android.

Στο δεύτερο μέρος, στο democamp, νεοφυείς εταιρείες, start ups δηλαδή, όπως συνηθίσαμε να τις αποκαλούμε, παρουσίασαν τη δουλειά τους, applications που έχουν αναπτύξει πάνω σε λογισμικό android.

Παρουσιάσεις έγιναν από start ups (GirApp, MyHistory, Welp, PocketBiz κ.αλ.)και αφορούν διάφορες εφαρμογές για έξυπνα κινητά και ταμπλέτες κυρίως.

Να σημειωθεί ότι τις παρουσιάσεις αυτές, παρακολούθησαν εξειδικευμένα άτομα, του χώρου του consulting αλλά και του χρηματοδοτικού, που θα μπορούσαν, αν το κρίνουν, να υποστηρίξουν επενδυτικά και συμβουλευτικά τις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που βρίσκονται στα πρώτα τους βήματα.

Στο διήμερο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί σήμερα και αύριο (11 - 12 Σεπτεμβρίου) στο ΝΟΗΣΙΣ, συμμετέχουν προγραμματιστές - εκπρόσωποι κορυφαίων εταιριών, όπως είναι η Google, Intel, JetBrains, Pollfish, Avast κ.ά., οι οποίοι θα μιλήσουν για καινοτόμες νέες τεχνολογίες. Οι ξένες συμμετοχές ανέρχονται σε πολλές δεκάδες ενώ οι ομιλητές προέρχονται από 15 χώρες.