Skip to main content

Θεοδωρικάκος: Εμβληματικό έργο η ανάπλαση των στάβλων της Παπάφη

Ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση του έργου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Συνάντηση Θεοδωρικάκου με Ζέρβα και αντιδημάρχους

Τη χρηματοδότηση του έργου της ανάπλασης των ιστορικών στάβλων της Παπάφη, ύψους 13 εκατ. ευρώ, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος μετά από συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Ο υπουργός, ο οποίος συμμετείχε σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του δήμου Θεσσαλονίκης με όλους τους αντιδημάρχους, έκανε λόγο για ένα εμβληματικό έργο. «Θα βοηθήσει πολύ στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και της ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής. Ανυπομονώ να γίνει πράξη για να επισκεφθούμε μαζί αυτή τη γειτονιά», υπογράμμισε ο υπουργός.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας σημείωσε ότι η χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου είχε αποφασιστεί από κοινού με τον υπουργό. «Το έργο ήδη βρίσκεται στην εκπόνηση της μελέτης εφαρμογής», υπογράμμισε ο κ. Ζέρβας.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Μάκη Κυριζίδη, η μελέτη εφαρμογής εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους, προκειμένου από τις αρχές του επόμενου να προχωρήσει ο διαγωνισμός για την υλοποίησή του.

Διαβάστε: Πως οι στάβλοι της Παπάφη θα γίνουν το νέο τοπόσημο της Τούμπας

Ο κ. Θεοδωρικάκος, σε δηλώσεις του, μίλησε για μια πολύ θετική και δημιουργική συνεργασία, η οποία, εκτίμησε, ότι «έχει βοηθήσει να μπει η Θεσσαλονίκη σε μια νέα τροχιά, με ένα σχέδιο ανάπτυξης, ώστε να είναι μια πόλη ανοιχτή με ανοιχτούς ορίζοντες και βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών».

Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε την ενίσχυση του στόλου των απορριμματοφόρων του δήμου Θεσσαλονίκης με 15 νέα, ώστε να γίνεται με καλύτερο τρόπο η δουλειά της Καθαριότητας. Σημείωσε πως θα υπάρχουν και τα πρώτα ηλεκτροκίνητα οχήματα από το υπουργείο Εσωτερικών προς τους δήμους.

Για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ο υπουργός τόνισε ότι υπήρξε θετική συνεργασία για την προετοιμασία συμμετοχής του δήμου στο πρόγραμμα. «Θα υπάρξουν πολλές δυνατότητες για παρεμβάσεις μέσα από αυτό το πρόγραμμα. Σκοπός είναι να αντιμετωπιστούν τοπικές ανάγκες», ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος, σημειώνοντας πως υπάρχουν εξασφαλισμένοι πόροι 2,5 εκατ. ευρώ.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ο δήμαρχος το χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντικό εργαλείο, για το οποίο ο δήμος είναι ήδη έτοιμος σε δύο τομείς. «Στην πορεία εξέλιξης αυτού του τόσου σημαντικού εργαλείου, θα αξιοποιηθεί ώστε οι πολίτες να έχουν τις υπηρεσίες που πρέπει σε ευρωπαϊκές σύγχρονες μητροπόλεις», τόνισε.

Την επόμενη εβδομάδα ο υπουργός Εσωτερικών για έχει συνάντηση με δημάρχους της Θεσσαλονίκης για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».