Skip to main content

Από τον δήμο Θερμαϊκoύ στους Ολυμπιακούς της Αργεντινής με τραμπολίνο!

Η Αντωνία Σακελλαρίδου, αθλήτρια γέννημα-θρέμμα του Δήμου Θερμαϊκού, προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων 2018 στο Τραμπολίνο

Στο Τραμπολίνο, ένα άθλημα ιδιαίτερο, αν και λιγότερο γνωστό στο ευρύ κοινό, έλαβε σπουδαία διάκριση μια αθλήτρια γέννημα-θρέμμα του Δήμου Θερμαϊκού, γεμίζοντας υπερηφάνεια τόσο τους γονείς και τους προπονητές της, όσο και όλους τους συντοπίτες της.

Η Αντωνία Σακελλαρίδου ξεκίνησε, από την ηλικία των 5 ετών, να γυμνάζεται αρχικά και να προπονείται εντατικά στην πορεία, στο αγωνιστικό τμήμα του Τραμπολίνο του Γυμναστικού Ομίλου «ΑΙΑΣ» Θερμαϊκού, στο οποίο άθλημα ο Όμιλος κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Όπως αναφέρει ο δήμος Θερμαϊκού, η σκληρή δουλειά και η αφοσίωσή της απέδωσαν καρπούς, οδηγώντας την σε μια σειρά διακρίσεων και συγκεκριμένα την 3η θέση στο ομαδικό στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες, την 12η θέση στο ατομικό και την 11η στους Παγκόσμιους αγώνες Τραμπολίνο.

Σήμερα, στην ηλικία των 17 ετών, άλλη μία μεγάλη επιτυχία ήρθε, με την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων 2018, που διοργανώνονται από την 1 έως τις 20 Οκτωβρίου στο Μπουένος Άιρες, αποτελώντας μάλιστα τη μοναδική αθλήτρια Τραμπολίνο από την Ελλάδα και μία από τις 12 σε όλο τον κόσμο, που κέρδισε το πολύτιμο εισιτήριο της συμμετοχής.

Με το βλέμμα στραμμένο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο το 2020, η αθλήτρια αναχωρεί τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018 για το Μπουένος Άιρες, μαζί με όλη την Ελληνική αποστολή και τα μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Συγχαίροντας την αθλήτρια, αλλά και το Γ.Ο. «ΑΙΑΣ» Θερμαϊκού, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γιάννης Μαυρομάτης, δήλωσε: «Στιγμές σαν και αυτή η χαρά και η συγκίνησή μας είναι ανείπωτη. Ένας νέος άνθρωπος, μια συνδημότισσά μας, κατάφερε με την αξιέπαινη προσπάθειά της να γεμίσει περηφάνια έναν ολόκληρο Δήμο. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου η νέα και ξεχωριστή αυτή εμπειρία, πέρα από απολαυστική, να στεφθεί για ακόμα μία φορά με επιτυχία, ανοίγοντας το δρόμο σε ένα μέλλον λαμπρό, όπως ήδη διαγράφεται. Καλό ταξίδι!».