Skip to main content

Από τον Μάρτιο το επιχειρησιακό κέντρο ΕΛΑΣ- Δήμου στη Μοναστηρίου

Θεσσαλονίκη: Στο νέο επιχειρησιακό κέντρο θα συμμετέχουν στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας.

Προς τα τέλη Μαρτίου πρόκειται να ξεκινήσει να λειτουργεί το κοινό επιχειρησιακό κέντρο, της Ελληνικής Αστυνομίας με τη Δημοτική Αστυνομία, το οποίο θα στεγαστεί σε κτήριο επί της οδού Μοναστηρίου.

Αυτό ανακοίνωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και την ηγεσία της ΕΛΑΣ.

Στο επιχειρησιακό κέντρο, θα συμμετέχουν στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας.

«Θα βρίσκεται ακριβώς στην καρδιά ενός εξαιρετικά προβληματικού σημείου. Προσδοκούμε σε ένα πάρα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα όσον αφορά την ασφάλεια και τη μείωσης της όποιας παραβατικότητας υπάρχει στην πόλη», υπογράμμισε ο κ. Ζέρβας.

Διαβάστε: Ξεκινούν κοινές δράσεις δήμου - Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη

Κατά τη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος με τον υπουργό συμφωνήθηκε να υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τον δήμο Θεσσαλονίκης και να δημιουργηθεί το κοινό επιχειρησιακό κέντρο για καλύτερο συντονισμό των κοινών δράσεων.