Σάββατο 25 Μαΐου 2019
x

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΦΘΑΡΜΕΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΡΑ ΣΤΙΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο ΟΣΕΘ συντονίζει τους Δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος για τη χρηματοδότηση νέων στεγάστρων - Τι έγινε σε σύσκεψη εργασίας

Συνάντηση εργασίας με θέμα τον συντονισμό των δήμων και των αρμόδιων υπηρεσιών τους ώστε μέσω της χρηματοδότησης που προσφέρει το πρόγραμμα «Φιλόδημος» του Υπουργείου Εσωτερικών να αντικαταστήσουν τα φθαρμένα στέγαστρα των στάσεων της Θεσσαλονίκης και να αποκτήσουν νέα, πραγματοποιήθηκε σήμερα με πρωτοβουλία του ΟΣΕΘ.

Κι αυτό καθώς ο Οργανισμός, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με την πρόσφατη νομοθεσία, έχει την αρμοδιότητα για την αδειοδότηση όσον αφορά τον τύπο, τη μορφή και τη χωροθέτηση των στεγάστρων στις στάσεις της αστικής συγκοινωνίας της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Στη σύσκεψη την οποία συγκάλεσε και συντόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ ΑΕ, Ιωάννης Τσιωνάς, και πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Οργανισμού βρέθηκαν εκπρόσωποι των δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης. Στη σύσκεψη συμφωνήθηκε να συντονίσει ο ΟΣΕΘ τη διαδικασία της πρωτοτυποποίησης του τύπου των στεγάστρων με σκοπό αυτά να έχουν ενιαία μορφή ώστε να αποτελέσουν τοπόσημο για την πόλη, καθώς και να διευκολυνθεί η διαδικασία αδειοδότησης και προμήθειας για το σύνολο των δήμων.

Ταυτόχρονα ζητήθηκε από τον ΟΣΕΘ να συνδράμει και στη διαδικασία επιλογής των θέσεων στις οποίες θα τοποθετηθούν τα νέα στέγαστρα.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο «Φιλόδημος», οι δήμοι μπορούν να αιτηθούν χρηματοδότηση για την αντικατάσταση των στεγάστρων και την προμήθεια νέων και υπολογίζεται πως στο πολεοδομικό συγκρότημα μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το συγκεκριμένο πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών περί τα 400-600 στέγαστρα που αφορούν στο 10-15% του συνόλου των στάσεων.

Στην όλη διαδικασία, ο ΟΣΕΘ ανέλαβε επίσης να διευκολύνει όσον αφορά στις διευκρινίσεις που χρειάζονται οι Δήμοι από το Υπουργείο Εσωτερικών, καθώς η αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα πρέπει να γίνει άμεσα έως τα τέλη Απριλίου και προϋποθέτει χρονοβόρες διαδικασίες.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ