Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021
x

ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΤΙΝΙΩΝ HIVE

Η hive σήμερα σταμάτησε την λειτουργία της στην Ελλάδα επικαλούμενη την έλλειψη σαφούς νομοθετικού πλαισίου για τη χρήση πατινιών.

Τέλος εποχής για την εταιρεία ενοικίασης ηλεκτρικών πατινιών, Hive σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, καθώς όπως ανακοίνωσε σήμερα, σταματάει την λειτουργία της μετά από ένα περίπου ένα έτος λειτουργίας στις δύο πόλεις.

Η Hive, μέλος της κοινοπραξίας Daimler-ΒΜW Freenow ήταν η δεύτερη εταιρεία, μετά τη Lime, που προσέφερε υπηρεσίες μετακινήσεων με ηλεκτρικά πατίνια.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, ο λόγος είναι «η απουσία ολοκληρωμένου νομικού πλαισίου που δημιουργεί ένα οργανωμένο περιβάλλον επιχειρηματικής λειτουργίας».

Η hive τονίζει ότι θα εστιάσει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ωστόσο, συμπληρώνει ότι αν οι συνθήκες στην ελληνική αγορά αλλάξουν, θα επανεξετάσει τη στάση της.

Η ανακοίνωση της hive

«Η Hive ανακοινώνει ότι λαμβάνει τη στρατηγική απόφαση να μη συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες της στην Ελλάδα από σήμερα, Παρασκευή 28η Φεβρουαρίου 2020. Η εταιρία θα εστιάσει σε άλλες Ευρωπαϊκές αγορές που ήδη λειτουργούν με συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο το οποίο δίνει τη δυνατότητα για λειτουργία συγκεκριμένου αριθμού παρόχων. Η HIVE πιστεύει ακράδαντα ότι αυτό είναι προς το συμφέρον των πόλεων, των καταναλωτών και των εταιριών. Η απουσία ολοκληρωμένου νομικού πλαισίου που δημιουργεί ένα οργανωμένο περιβάλλον επιχειρηματικής λειτουργίας αναγκάζει την εταιρεία να αποχωρήσει επί του παρόντος από την ελληνική αγορά. Πιστεύοντας στις δυνατότητες της ελληνικής αγοράς, αν οι συνθήκες αλλάξουν σίγουρα η εταιρία θα επανεξετάσει την ελληνική αγορά».

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ