Skip to main content

Αποχωρεί από την «Κίνηση των 6» ο Κωνσταντίνος Ζέρβας

Ο δημοτικός σύμβουλος εμφανίζεται ενοχλημένος και απογοητευμένος από κινήσεις και συμπεριφορές του Παναγιώτη Αβραμόπουλου, τις τελευταίες ημέρες,

Αύριο το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη να γίνει η συνάντηση των έξι δημοτικών συμβούλων προκειμένου να αποφασιστεί εάν η Κίνηση αυτή θα μετεξελιχθεί σε δημοτική παράταξη με στόχο τη συμμετοχή στις εκλογές του Μαΐου.

Ωστόσο, στη συνάντηση είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν πρόκειται να προσέλθει ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος εμφανίζεται αποφασισμένος να τραβήξει το δικό του δρόμο, στο τέλος του οποίου είναι η υποψηφιότητά του για τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Ζέρβας εμφανίζεται ενοχλημένος και απογοητευμένος από κάποιες κινήσεις και συμπεριφορές των τελευταίων ημερών, από μέλη της «Κίνησης των 6», γι' αυτό και όπως δήλωσε στην Voria.gr σκέφτεται πολύ σοβαρά να μην προσέλθει στην αυριανή κρίσιμη συνάντηση για το μέλλον αυτού του εγχειρήματος. «Ακόμη δεν το έχω αποφασίσει, αλλά το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα πάω», ήταν η ακριβής δήλωσή του.

Ενόχληση με Αβραμόπουλο

Ρόλο σε αυτήν την απόφαση του κ. Ζέρβα έπαιξε και η μυστική συνάντηση που είχε ο Γιάννης Μπουτάρης με τον τέως πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτη Αβραμόπουλο την οποία αποκάλυψε χθες η Voria.gr.

Ο κ. Ζέρβας εμφανίζεται ιδιαίτερα δυσαρεστημένος και με τη στάση του κ. Αβραμόπουλου τη Δευτέρα κατά την ψηφοφορία στο δημοτικό συμβούλιο για το ζήτημα της πλατείας Ελευθερίας. Υπενθυμίζεται ότι ο τέως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου αποχώρησε πριν από την ψηφοφορία, την ώρα που οι Κωνσταντίνος Ζέρβας, Ανδρέας Κουράκης και Γιώργος Αβαρλής, επίσης μέλη της «Κίνησης των 6», ψήφισαν κατά.

«Μετά τη συνάντηση του κ. Μπουτάρη με τον κ. Αβραμόπουλο καταλαβαίνω ότι υπάρχουν και υπόγειες διαδρομές, δηλαδή όλοι μιλάνε με όλους. Εγώ αυτή τη λογική δεν την αποδέχομαι. Ούτως ή άλλως θεωρούσα ότι αυτή η ιστορία των έξι δεν θα οδηγούσε σε μια παράταξη, θεωρούσα πάντα ότι ήταν μια ευκαιρία να διατυπώνουμε κάποιες κοινές θέσεις, αλλά από το σημείο αυτό μέχρι να γίνει παράταξη, υπάρχει σημαντική απόσταση», αναφέρει ο κ. Ζέρβας. Και τονίζει πως «όταν ο καθένας ψηφίζει ό,τι θέλει, όταν συζητά με όποιον θέλει, ακόμη και με αυτόν ο οποίος θεωρητικά είναι το πρόβλημα, τότε τι νόημα έχει να συζητάμε για παράταξη. Άρα, για μένα, αυτό έχει αποδομηθεί πλήρως και δεν έχει κανένα απολύτως νόημα».

Ερωτηθείς για το εάν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο των βολιδοσκοπήσεων και παρέπεμψε για οριστικές αποφάσεις «εντός του Οκτωβρίου».