Skip to main content

Αποχωρεί από την Μπάγερν ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι - Δεν δέχθηκε την πρόταση των Βαυαρών

Ο Πολωνός σούπερ σταρ δεν αποδέχθηκε την πρόταση ανανέωσης των πρωταθλητών Γερμανίας και οδεύει όπως φαίνεται προς Βαρκελώνη.

Τίτλοι τέλους μπαίνουν στη σχέση της Μπάγερν Μονάχου με τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι! Τη βόμβα μεγατόνων που σκάει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και αποκαλύφθηκε μέσω ρεπορτάζ της Bild, επιβεβαίωσε με τον πιο επίσημο τρόπο λίγο πριν από τον τελευταίο αγώνα της σεζόν απέναντι στην Βόλφσμπουργκ, ο αθλητικός διευθυντής της Μπάγερν, Χασάν Σαλιχάμιτζιτς.

Ο άλλοτε άσος των Βαυαρών και νυν παράγοντας δήλωσε από μικροφώνου στο γερμανικό Sky Sport: «Μίλησα με τον Λέβα. Κατά την διάρκεια της συζήτησης μας, με ενημέρωσε ότι δεν θα ήθελε να αποδεχθεί την πρόταση μας για ανανέωση συμβολαίου και μου δήλωσε ότι θα προτιμούσε να αποχωρήσει από το κλαμπ». Η εξέλιξη αυτή πυροδοτεί άμεσες εξελίξεις αφού η Μπάγερν Μονάχου είναι πλέον υποχρεωμένη να παραχωρήσει αυτό το καλοκαίρι τον Πολωνό κανονιέρη, το συμβόλαιο του οποίου λήγει το καλοκαίρι του 2023.

Η Μπάγερν Μονάχου ζητεί ένα ποσό ανάμεσα στα 35-40 εκατ. ευρώ με την Μπαρτσελόνα να φέρεται διατεθειμένη να προσφέρει τα χρήματα αυτά για να κάνει τον Πολωνό σούπερ σταρ κάτοικο Βαρκελώνης. Άλλη μια μεταγραφική «βόμβα» μετά την μετακίνηση του Χάαλαντ στη Μάντσεστερ Σίτι και του Μπαπέ στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Λειψία στο CL, υποβιβάστηκε η Αρμίνια, μπαράζ η Χέρτα

Στο μεταξύ, φινάλε «θρίλερ» είχε η τελευταία αγωνιστικής της Bundesliga. Λειψία και Στουτγκάρδη ήταν οι μεγάλες κερδισμένες στις καθυστερήσεις των αναμετρήσεων με τις Αρμίνια και Κολωνία, με τους «Ταύρους» στο 90΄+2 να «ρίχνουν» στην δεύτερη κατηγορία την Αρμίνια (1-1) και ταυτόχρονα να κερδίζουν το τέταρτο και τελευταίο «εισιτήριο» για το Champions League, ενώ οι «Σουηβοί» στο ίδιο λεπτό με το 2-1 επί των «Τράγων» «έπιασαν» την Χέρτα στους 33 βαθμούς, ήταν καλύτεροι στην ισοβαθμία και παρέμειναν στην κατηγορία των «μεγάλων». Οι Βερολινέζοι από την πλευρά τους θα δώσουν μπαράζ με τον τρίτο της δεύτερης κατηγορίας για να συνεχίσουν και την επόμενη σεζόν στην Bundesliga ή, σε περίπτωση ήττας να υποβιβαστούν.

Με βασικό κι αναντικατάστατο τον Κωνσταντίνο Μαυροπάνο η Στουτγκάρδη κατάφερε να πετύχει το θαύμα και να παραμείνει στην κορυφαία κατηγορία. Το γκολ του Έντο στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με την Κολωνία (θα παίξει στους προκριματικούς του Europa Conference League), σε συνδυασμό με την ήττα της Χέρτα στην έδρα της Ντόρτμουντ, διατήρησαν τους «Σουηβούς» στην Bundesliga, ενώ η Χέρτα θ΄ αναζητήσει το «εισιτήριο» παραμονής μέσω των μπαράζ.

Στο 92΄ η Λειψία βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο Μπίλεφελντ (Όρμπαν) απέναντι στην Αρμίνια (1-1) και τη νέα σεζόν θα συμμετέχει στους ομίλους του Champions League, κερδίζοντας το τέταρτο και τελευταίο «εισιτήριο». Η Αρμίνια από την άλλη, ακολούθησε την Γκρόιτερ Φιρτ στη δεύτερη κατηγορία.

Τα δύο «εισιτήρια» για τους ομίλους του Europa League πήραν, η Ουνιόν Βερολίνου μετά τη νίκη της επί της Μπόχουμ με 3-2 και η Φράιμπουργκ, παρά την ήττα της στη «Μπαι Αρίνα» από την Λεβερκούζεν. Το τελευταίο του γκολ με την φανέλα της Ντόρτμουντ πέτυχε ο Χάαλαντ, ο οποίος από την επόμενη σεζόν θ΄ αγωνίζεται στην Μάντσεστερ Σίτι, ενώ πολύ πιθανό και αυτό του Λεβαντόφσκι με την πρωταθλήτρια Μπάγερν να ήταν το τελευταίο του, καθώς θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως η νέα χρονιά δεν θα τον βρει στο Μόναχο.
Τελική βαθμολογία

Μπάγερν Μονάχου 77 -ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ, Champions League

Ντόρτμουντ 69 -Champions League

Λεβερκούζεν 64 -Champions League

Λειψία 58 -Champions League

--------------------------

Ουνιόν Βερολίνου 57 -Europa League

Φράιμπουργκ 55 -Europa League

--------------------------

Κολωνία 52 -Conference League

--------------------------

Μάιντς 46

Χοφενχάιμ 46

Γκλάντμπαχ 45

Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 42

Βόλφσμπουργκ 42

Μπόχουμ 42

Άουγκσμπουργκ 38

Στουτγκάρδη 33

--------------------------

Χέρτα Βερολίνου 33 -Μπαράζ παραμονής

--------------------------

Αρμίνια Μπίλεφελντ 28 -Υποβιβάστηκε

Γκρόιτερ Φιρτ 18 -Υποβιβάστηκε