Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019
x

ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΑΛ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ - Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Η πρόεδρος Φώφη Γεννηματά συναντήθηκε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, στον οποίο γνωστοποίησε την απόφασή της για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Ραγδαίες εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής, μετά την απόφαση της Φώφης Γεννηματά να θέσει στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας τον Γιώργο Καμίνη. Άμεση ήταν η αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος έθεσε εαυτόν εκτός του Κινήματος Αλλαγής.

Σήμερα η πρόεδρος Φώφη Γεννηματά συναντήθηκε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, στον οποίο γνωστοποίησε την απόφασή της να τοποθετήσει τον Γιώργο Καμίνη ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας ενώ τον ίδιο στην τελευταία θέση.

«Δεν της  ευχήθηκα καλή επιτυχία σε ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά  την ευχαρίστησα γιατί θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου για το μέλλον της Πατρίδας», αναφέρει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο κ. Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση με την κ. Γεννηματά.

Μάλιστα, όπως μεταδίδει το «Πρώτο Θέμα» και σύμφωνα με τους επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη η Φώφη Γεννηματά ζήτησε από τον κ. Βενιζέλο να συζητήσουν τους τρόπους της δικής του συμμετοχής στον προεκλογικό αγώνα ωστόσο εκείνος διαφώνησε ξεκαθαρίζοντας της πως επιθυμεί να είναι «ή πρώτος στο Επικρατείας ή τίποτα».

Αναλυτικά όλη η δήλωση του κ. Βενιζέλου:

«Η κυρία Φώφη Γεννηματά ζήτησε να συναντηθούμε σήμερα. Στη συνάντησή μας μου είπε πως θεωρεί ότι έχουμε διαφορές ως προς τη γραμμή του ΚΙΝΑΛ, ότι είχε υποθέσει  πως  επιθυμώ να διαδραματίζω ένα ευρύτερο ρόλο και ότι σε κάθε περίπτωση έχει δεσμευθεί να τοποθετήσει στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ άλλο πρόσωπο. Μου είπε επίσης ότι δεν θα ήθελε να φανεί ότι δεν στηρίζω εκλογικά το ΚΙΝΑΛ και ως εκ τούτου η τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα μπορούσε να καλυφθεί από εμένα.

Ευχαρίστησα την κυρία Γεννηματά γιατί αντιλαμβάνεται το ρόλο μου ως ευρύτερο, αυτό όμως αντιφάσκει με την πρότασή της για τη συμμετοχή μου στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Εξέφρασα τη βεβαιότητά μου ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις πολιτικές συνέπειες της επιλογής της. Δεν της ευχήθηκα καλή επιτυχία σε ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την ευχαρίστησα γιατί θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου για το μέλλον της Πατρίδας».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε από καιρό ανακοινώσει πως δε θα είναι υποψήφιος στη Θεσσαλονίκη.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ