Skip to main content

Ανατροπή σκηνικού στο ΕΒΕΘ: Ο Γ. Μασούτης διάδοχος του Δ. Μπακατσέλου

Γυρίζει σελίδα το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, μετά από 20 χρόνια. Οι τελευταίες πληροφορίες ενόψει των εκλογών του Δεκεμβρίου.

Σε αλλαγή σελίδας, μετά από σχεδόν 20 χρόνια, φαίνεται ότι οδηγείται το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης στις επικείμενες εκλογές του Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το χθεσινό διοικητικό συμβούλιο, ο Δημήτρης Μπακατσέλος, πρόεδρος του ΕΒΕΘ από το 1998, ανακοίνωσε στους συνεργάτες του την απόφασή του να αποχωρήσει από τη διοίκηση του φορέα, την προεδρία του οποίου θα διεκδικήσει, ως επικεφαλής του συνδυασμού που παραδοσιακά πλειοψηφεί στο Επιμελητήριο, ο γνωστός επιχειρηματίας και μέλος μέχρι σήμερα του ΔΣ του ΕΒΕΘ Γιάννης Μασούτης.

Παρά τις αρχικές προθέσεις του να είναι εκ νέου υποψήφιος, ο Δημήτρης Μπακατσέλος αποφάσισε τελικά να μη διεκδικήσει ξανά την προεδρία του ΕΒΕΘ, συμφωνώντας μάλιστα να στηρίξει για διάδοχό του τον Γιάννη Μασούτη, διευθύνοντα σύμβουλο της μεγαλύτερης αλυσίδας σούπερ μάρκετ στη Βόρεια Ελλάδα «Διαμαντής Μασούτης ΑΕ». Να σημειωθεί ότι οι δύο άνδρες το τελευταίο διάστημα ήταν σε ανοιχτή επικοινωνία.

Έτσι, μετά τις χθεσινές εξελίξεις, στην ηγεσία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου αναμένεται να βρεθεί ακόμα ένα βαρύ όνομα της επιχειρηματικής κοινότητας της Θεσσαλονίκης, εξασφαλίζοντας τη συνέχεια στο κύρος που αρμόζει στον θεσμό.