Skip to main content

Αποχώρησε με δάκρυα η Τερέζα Μέι από το βρετανικό κοινοβούλιο (vid)

Οι βουλευτές την αποχαιρέτησαν με χειρκροτήματα, όπως και οι εργαζόμενοι του κοινοβουλίου στο προαύλιο όταν επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο.

Προσπάθησε αρκετές φορές να μην δείξει ότι συγκινήθηκε στην τελευταία της εμφάνιση ως πρωθυπουργός στη Βουλή των Κοινοτήτων η Τερέζα Μέι.

Οι βουλευτές σηκώθηκαν και την χειροκρότησαν ενώ εκείνη αποχωρούσε από την αίθουσα συνεδριάσεων. Εκείνη, πάντως, δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της φεύγοντας. Φυσικά, σταμάτησε για να δώσει το χέρι της στον πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων, Τζον Μπέρκοου. «Αργότερα σήμερα θα επιστρέψω στα πίσω έδρανα και θα είναι η πρώτη φορά μου έπειτα από 21 χρόνια. Οπότε θα είναι μια αλλαγή», τόνισε η Τερέζα Μέι, απαντώντας για τελευταία φορά σε ερωτήσεις βουλευτών ως πρωθυπουργός, καθώς θα τη διαδεχθεί ο Μπόρις Τζόνσον.

«Η σύνδεση των βουλευτών με τους ψηφοφόρους είναι το θεμέλιο της Δημοκρατίας μας. Αυτό το καθήκον να υπηρετώ τους ψηφοφόρους θα παραμείνει το μεγαλύτερο κίνητρό μου», τόνισε. Ο σύζυγός της, Φίλιπ, παρακολούθησε τη διαδικασία που κράτησε περίπου μία ώρα, ενώ την ώρα που αποχωρούσε εργαζόμενοι στη Βουλή βγήκαν στο προαύλιο και τη χειροκρότησαν, ενώ η Τερέζα Μέι έμπαινε στο αυτοκίνητο.