Skip to main content

Αποχώρηση ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή - Καταγγελίες Τσίπρα για «golden boys»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της κακοκαιρίας - Καταγγελίες για golden boys και ΕΡΤ

Την αποχώρησή του ΣΥΡΙΖΑ από τη συζήτηση στη για το νομοσχέδιο για τα οπτικοακουστικά μέσα γνωστοποίησε με παρέμβασή του στην ολομέλεια του κοινοβουλίου ο Αλέξης Τσίπρας πριν λίγο.

Συγκεκριμένα, σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, λίγη ώρα πριν το ραντεβού του με τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα προκειμένου να καταγγείλει αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά της κυβέρνησης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της κακοκαιρίας, σημειώνοντας ότι «το επιτελικό κράτος είναι σαράβαλο και θάφτηκε στο χιόνι».

«Δεν υπάρχει επιτελικό κράτος αλλά επιτελική προπαγάνδα», υποστήριξε και ανεβάζοντας τους τόνους σχολίασε τις συστάσεις του πρωθυπουργού για αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων και υπομονή, κάνοντας λόγο για «χαρούμενο πρωθυπουργό που έπινε καφέ στο da Capo την ώρα που αποκλείονταν συμπολίτες μας και 250.000 νοικοκυριά δεν είχαν ρεύμα και αρκετά νοικοκυριά ούτε νερό».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε παράλληλα, ότι η κυβέρνηση ψηφίζει αυξήσεις μισθών στα golden boys ενώ στηλίτευσε την άρνηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να τεθεί σε ψηφοφορία η τροπολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης για συναινετικό διορισμό της διοίκησης της ΕΡΤ.

«Ήρθα στη βουλή και ζήτησα από τον κ. Μητσοτάκη να βάλουμε μια κόκκινη γραμμή και να πούμε ότι από εδώ και στο εξής θα εκλέγεται η διοίκηση της ΕΡΤ με τη συναίνεση της  πλειοψηφίας των κομμάτων και η επιτροπή θεσμών και διαφάνειας θα επιλέγει με 4/5 τον πρόεδρο και τη διοίκηση της ΕΡΤ» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθσε ότι αντι αυτού η κυβέρνηση έρχετε και ψηφίζει αυξήσεις για να «βολεύει τα δικά της παιδιά».