Skip to main content

Δήμος Θεσσαλονίκης:Αποδεσμεύονται τραπεζικοί λογαριασμοί από την Δ΄ΔΟΥ

Την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου του 2016 υπεγράφη η απόφαση της προϊσταμένης της εφορίας για την αποδέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του δήμου

Πρωτοχρονιάτικη ανάσα παίρνει ο δήμος Θεσσαλονίκης, μετά την απόφαση από τη Δ΄ ΔΟΥ για άρση των περιοριστικών μέτρων από την υπόθεση της υπεξαίρεσης.

Την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου του 2016 υπεγράφη η απόφαση της προϊσταμένης της εφορίας για την αποδέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του δήμου. Εντός των επόμενων ημερών αποστέλλεται σε όλα τα τραπεζικά ιδρύματα η σχετική απόφαση προκειμένου να αποδεσμεύσουν τους λογαριασμούς του δήμου.

Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη η οποία επήλθε μετά από συνεχείς επαφές του οικονομικού επιτελείου του δήμου, με επικεφαλής την αντιδήμαρχο Γιούλη Ρανέλλα. «Ο δήμος Θεσσαλονίκης στάθηκε συνεπής στις υποχρεώσεις του στην εφορία και τήρησε την ρύθμιση, στην οποία είχε προχωρήσει, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα», υπογράμμισε η αρμόδια αντιδήμαρχος στη Voria.gr. Όπως σημείωσε, στόχος της δημοτικής αρχής είναι «να μην είναι μπλοκαρισμένη και να μη δυσχεραίνεται η λειτουργία του δήμου. Να μην έχουμε εκκρεμότητες απέναντι σε κανέναν φορέα».

Ο δήμος εξόφλησε στα τέλη του 2015 το αρχικό ποσό της υπεξαίρεσης ύψους 7,2 εκατ. ευρώ, το πρόστιμο από το πρώτο πόρισμα της οικονομικής επιθεωρήτριας για την υπόθεση Σαξώνη. Έως αυτή την περίοδο εκκρεμούσε από την εφορία η άρση των περιοριστικών μέτρων.

Εν τω μεταξύ, η δημοτική αρχή βρίσκεται σε αναμονή για την εκδίκαση, τον Φεβρουάριο, προσφυγής του για την οριστική αναστολή των περιοριστικών μέτρων για την υπόθεση της υπεξαίρεσης από το πόρισμα Θεωδοροπούλου για τις ασφαλιστικές εισφορές.