Skip to main content

Αποδυναμώνεται ο στρατός του Καντάφι

Οι αεροπορικές επιδρομές του ΝΑΤΟ στη Λιβύη έχουν αποδυναμώσει τις κύριες χερσαίες δυνάμεις του Μουάμαρ Καντάφι κατά 30 με 40%.

Οι αεροπορικές επιδρομές του ΝΑΤΟ στη Λιβύη έχουν αποδυναμώσει τις κύριες χερσαίες δυνάμεις του Μουάμαρ Καντάφι κατά 30 με 40%, δήλωσε σήμερα ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ ναύαρχος Μάικλ Μιούλεν.

Σε ομιλία του προς τους αμερικανούς στρατιώτες κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Βαγδάτη ο Μιούλεν τόνισε πως «έχουμε αποδυναμώσει κάπου μεταξύ του 30% και του 40% τις κύριες χερσαίες δυνάμεις του, τις ικανότητες της χερσαίας του δύναμης. Αυτές θα συνεχίσουν να αποδυναμώνονται με τον καιρό».

«Ο Καντάφι πρέπει να φύγει», τόνισε, ωστόσο αναγνώρισε ότι είναι ασαφές πόσο καιρό μπορεί να χρειαστεί για να γίνει αυτό. «Σε κάθε δράση που αναλαμβάνουν οι χώρες (...) θα συνεχίζουν να του ασκούν πιέσεις έως ότου φύγει. Θα το καταλάβει αυτό; Δεν ξέρω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Αμερικανός ναύαρχος σημείωσε εξάλλου ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για μία αντιπροσώπευση της Αλ Κάιντα στους κόλπους των Λίβυων αντικαθεστωτικών, καθησυχάζοντας τις ανησυχίες για μια οποιαδήποτε παρείσφρηση οργανώσεων αυτού του είδους στη σύγκρουση στη Λιβύη.

«Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι είτε στη Λιβύη είτε σε άλλες χώρες δεν υπάρχουν ηγετικά στελέχη σε τρομοκρατικές οργανώσεις που προσπαθούν να επωφεληθούν αυτού του πράγματος», υπογράμμισε.

«Αλλά επαγρυπνούμε γι' αυτό, το προσέχουμε. Στην πραγματικότητα, δεν είδα καμία αντιπροσώπευση της Αλ Κάιντα εκεί καθόλου», κατέληξε.