Skip to main content

Αποφυλακίστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος- «Δεν είμαι στην καλύτερη στιγμή»

Οι δικηγόροι του δήλωσαν ότι η υγεία του είναι σε πολύ κακή κατάσταση. «Απογειωμένη» δήλωσε η σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη.

Βγήκε σήμερα από τη φυλακή ο Άκης Τσοχατζόπουλος μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών να κάνει δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του, ώσπου να συζητηθεί στον Άρειο Πάγο η καταδικαστική απόφαση σε βάρος του.

«Δεν είμαι στην καλύτερη στιγμή, είμαι από το Νοέμβριο του 2017 πρώτα στη Χαλκίδα και μετά εδώ», δήλωσε εξερχόμενος από τις φυλακές Κορυδαλλού.

«Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που στηρίζουν τους θεσμούς της Δικαιοσύνης, όπως είναι το νοσοκομείο Άγιος Παύλος. Να ευχαριστήσω την διευθύντρια, τον αρχιφύλακα και όλο το προσωπικό γιατί πράγματι κατάλαβαν. Δεν μπορώ παρά να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους λειτουργούς της δικαιοσύνης οι οποίο χθες κατάφεραν και πήραν μια απόφαση δίκαιης δίκης η οποία μου απέδωσε και πάλι την ελευθερία μου και μάλιστα είναι ομόφωνη και την θεωρώ ένα καλό σημάδι για τα περαιτέρω», πρόσθεσε.

Ακόμη, ο 80χρονος, πλέον κ. Τσοχατζόπουλος δήλωσε: «Πάω στο σπίτι μου φυσικά, με περιμένουν η γυναίκα μου και ο γιος μου, η οποία ήταν εδώ χθες, να πω ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ, το χρωστώ στην γυναίκα μου, γιατί όλο αυτό το διάστημα, μόνη της, παρά την εγκατάλειψη από όλους γνωστούς και μη, το πάλεψε και εξασφάλισε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Βιώνω το διωγμό από το 2010, η κυβέρνηση του 2010 ήταν που ξεκίνησε το διωγμό εναντίον μου. Σταματάω εδώ πέρα και θα τα πούμε εν καιρώ. Τα της υγείας μου έχουν αντιμετωπιστεί, όμως οι συνέπειες της υγείας μου, 80% αναπηρία, η θεραπεία και οι επισκέψεις μου στους γιατρούς να είναι πιο ανθρώπινες».

«Απογειωμένη» δήλωσε η σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη προσθέτοντας: «Το συναίσθημα είναι μοναδικό για το παιδί».

Τον κ. Τσοχατζόπουλο περίμεναν οι δικηγόροι του, Ι. Παγορόπουλος και Ι. Νικολάου οι οποίοι είπαν ότι είναι πολύ κακή η κατάσταση της υγείας του. Όπως είπαν, ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε μεγάλη αγωνία και τους τηλεφωνούσε διαρκώς για το θέμα της αποφυλάκισής του.

Ο κ. Παγορόπουλος, δήλωσε: «Ευελπιστούμε ότι όλα θα πάνε καλά. Θα περάσει από το σπίτι. Δεν βγήκε για να κάνει διακοπές, αλλά για νοσηλεία. Βρίσκεται σε πολύ άθλια κατάσταση. Αν έμενε λίγο παραπάνω δεν ξέρω... Έχει συνέχεια λιποθυμικά σοκ. Ήταν η κατάλληλη στιγμή για να βγει».

Ως την τελευταία πράξη του δράματος περιέγραψε την αποφυλάκιση Τσοχατζόπουλου ο Ι. Παγορόπουλος. Είπε ότι θα περάσει από το Χαλάνδρι αλλά θα χρειαστεί να νοσηλευθεί αφού έχει πολλά προβλήματα υγείας.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό τον περασμένο Οκτώβριο για την υπόθεση της αγοράς των υποβρυχίων και των TOR M1 και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 19 ετών. Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων μείωσε μόλις κατά ένα έτος την ποινή που του είχε επιβληθεί σε πρώτο βαθμό για την υπόθεση.