Skip to main content

Αποφυλακίστηκε ο «φακελάκιας» καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών

Ο καθηγητής λογιστικής είχε οδηγηθεί στη φυλακή για χρηματισμό και εκβιασμό σε φοιτητές, για να τους περάσει στα μαθήματά του.

Δέκα μήνες μετά την σύλληψή του αποφυλακίστηκε ο καθηγητής του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας (πρώην ΤΕΙ Σερρών) που κατηγορείται ότι έπαιρνε φακελάκια από φοιτητές του προκειμένου να τους περνάει τα μαθήματά του.

Με αίτημα του νομικού εκπροσώπου Δημήτριου Τσάκου και ύστερα από σύμφωνη γνώμη του κ. Εισαγγελέως και της κ. Ειδικής Ανακρίτριας Σερρών ο καθηγητής βγήκε από τις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, όπου ήταν προφυλακισμένος από τον Οκτώβριο του 2018.

Όπως γράφει το ethnos.gr, εκτός φυλακής είναι εδώ και μερικές μέρες και ο ιδιοκτήτης φροντιστηρίου των Σερρών, μέσω του οποίου, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, γίνονταν οι πληρωμές.

Ο καθηγητής λογιστικής, γνωστός και ως «φακελάκιας» και το ζευγάρι των φροντιστών, συνελήφθησαν έπειτα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.  Ο πρώτος κατηγορείται ότι είχε στήσει «φάμπρικα» πώλησης προαγωγικών βαθμών, έναντι ποσών που κυμαίνονταν από 250 ως 400 ευρώ, ανάλογα με το μάθημα. Ο ίδιος φερόταν πως παρέπεμπε τους φοιτητές του στο φροντιστήριο, όπου πλήρωναν το ποσό που αντιστοιχούσε δήθεν σε ενισχυτικά μαθήματα που θα τους βοηθούσαν να γράψουν καλύτερα στην επόμενη εξέταση.

Σύμφωνα με ορισμένες καταγγελίες φοιτητών, σε κάποιες φοιτήτριες προτεινόταν η εναλλακτική επιλογή να «πληρώσουν» με ένα πέρασμα από το κρεβάτι του. Την περασμένη άνοιξη, από την συνεχιζόμενη έρευνα, στοιχειοθετήθηκε κατηγορία και σε βάρος δεύτερου καθηγητή του ίδιου ΤΕΙ, ο οποίος φέρεται πως εκπονούσε πτυχιακές εργασίες φοιτητών κατά παραγγελία, έναντι αμοιβής, και μάλιστα πάλι μέσω του ίδιου φροντιστηρίου.