Skip to main content

Αποφυλακίστηκε και ο Λεμούσιας - εξέτισε τα 3/5 της ποινής του

Ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης αποφυλακίστηκε, καθώς εξέτισε τα 3/5 της ποινής που του επιβλήθηκε για την υπεξαίρεση.

Αποφυλακίστηκε χθες ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Λεμούσιας, ο οποίος βρισκόταν στις φυλακές Διαβατών εκτίοντας ποινή κάθειρξης για την υπόθεση της υπεξαίρεσης των 17,9 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, Αλέξη Κούγια, ο κ. Λεμούσιας, που είχε καταδικαστεί από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε 13 χρόνια και 6 μήνες, και ήταν προφυλακισμένος από το 2011, εξέτισε, αν συνυπολογιστούν και οι ημέρες εργασίας στη φυλακή, τα 3/5 της ποινής του

Ο πρώην γγ του δήμου έκανε δύο αιτήσεις αποφυλάκισης για λόγους αναπηρίας επειδή έχει κάνει επέμβαση αγγειοπλαστικής. Η πρώτη απορρίφθηκε από Συμβούλιο Πλημελλειοδικών Θεσσαλονίκης ενώ για τη δεύτερη υπάρχει αρνητική εισήγηση της εισαγγελέως προς το Συμβούλιο Πλημελλειοδικών Θεσσαλονίκης.

Έτσι, επτά μήνες μετά την αποφυλάκιση του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου λόγω αναπηρίας, αποφυλακίζεται και ο επίσης καταδικασμένος για την υπόθεση της υπεξαίρεσης Μιχάλης Λεμούσιας.