Skip to main content

Αποφυλακίστηκε ο Σαξώνης, ο τελευταίος έγκλειστος για την υπεξαίρεση

Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί με ισόβια δεσμά μαζί με τους συγκατηγορουμένους του πρώην δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και πρώην γγ Μιχάλη Λεμούσια

Αποφυλακίστηκε σήμερα από τις φυλακές Μαλανδρίνου ο Παναγιώτης Σαξώνης, ο τελευταίος εκ των τριών καταδικασθέντων που ήταν έγκλειστος λόγω της πολύκροτης υπόθεσης της υπεξαίρεσης 17,9 εκατ. ευρώ από το ταμείο του δήμου Θεσσαλονίκης.

Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί με ισόβια δεσμά μαζί με τους συγκατηγορουμένους του πρώην δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο πρώην γγ Μιχάλη Λεμούσια, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Το Πενταμελές Εφετείο μείωσε τις ποινές, επιβάλλοντας πρόσκαιρες καθείρξεις. Ο πρώην δημοτικός υπάλληλος είχε καταδικαστεί με κάθειρξη 20 ετών και 6 μηνών από το εφετείο για υπεξαίρεση και πλαστογραφία. Προφυλακίστηκε στις 14 Μαΐου 2010 και παρέμεινε στη φυλακή για σχεδόν 7 χρόνια. Σήμερα, αφέθηκε ελεύθερος με απόφαση για υφ όρον απόλυση καθώς εξέτισε μέρος της ποινής του.

Προηγήθηκαν: Ο Β. Παπαγεωργόπουλου που έχει καταδικαστεί με 12ετή κάθειρξη για συνέργεια στην υπεξαίρεση και αποφυλακίστηκε ως ανάπηρος, με τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου, το καλοκαίρι του 2015.

Αρχές το 2016, ύστερα από 4,5 χρόνια εγκλεισμού, αποφυλακίστηκε ο Μ. Λεμούσιας, ο οποίος είχε καταδικαστεί με κάθειρξη 13 ετών και 5 μηνών.