Skip to main content

Αποφυλακίστηκε το πρωί ο Ρουπακιάς για τη δολοφονία Φύσσα

Έληξε σήμερα το ανώτατο όριο προφυλάκισής του Γιώργου Ρουπακιά, δράστη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι το Σεπτέμβριο του 2013.

Την πόρτα εξόδου των φυλακών πέρασε νωρίς το πρωί ο Γιώργος Ρουπακιάς, δράστης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι το Σεπτέμβριο του 2013. Σήμερα έληξε το ανώτατο όριο προφυλάκισής του Ρουπακιά, με αποτέλεσμα την αποφυλάκισή του.

Σύμφωνα με το Βήμα, μέχρι χθες το βράδυ ο συνήγορός του Γιώργος Ρουμπέκας δήλωνε άγνοια για την ώρα αποφυλάκισης του εντολέα του, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για τυχόν αντιδράσεις κατά την έξοδο από τον Κορυδαλλό.

Την πόρτα της φυλακής «άνοιξε» βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, το οποίο αντικαθιστά την προσωρινή κράτηση με κατ΄ οίκον περιορισμό (σσ: επιστρέφει στο σπίτι όπου διέμενε και στο παρελθόν με την οικογένεια του), υπό 24ωρη αστυνομική φύλαξη, αλλά και τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ο κατηγορούμενος, θα μπορεί να μεταβαίνει - πάντα με συνοδεία - αποκλειστικά στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, όπου διεξάγεται η ακροαματική διαδικασία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με πρόεδρο την Μαρία Λεπενιώτη.

Ο Ρουπακιάς συμπλήρωσε 30 μήνες στη φυλακή, καθώς παραμένει προσωρινά κρατούμενος από τον Σεπτέμβριο του 2013, με ένταλμα της 6ης ανακρίτριας Πειραιά ενώπιον της οποίας και είχε απολογηθεί. Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, κακουργήματα που τον κατέστησαν προφυλακιστέο 18 και 12 μήνες αντιστοίχως.

Ο δράστης της δολοφονίας Φύσσα ήταν ο τελευταίος που παρέμενε υπό προσωρινή κράτηση: όλοι οι άλλοι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων βουλευτές της Χρυσής Αυγής, έχουν ήδη αποφυλακιστεί.