Skip to main content

Απόφοιτοι ΑΠΘ: Οι φοιτητές κινδυνεύουν να εθιστούν στα ναρκωτικά

Ο Σύλλογος Αποφοίτων ΑΠΘ δηλώνει πως είναι διατεθειμένος να αναλάβει συντονιστική δραστηριότητα για έναν δημόσιο διάλογο.

Την πρόθεσή του να αναλάβει συντονιστική δραστηριότητα για έναν δημόσιο διάλογο που θα ευαισθητοποιούσε την κοινωνία και θα αναζητούσε λύσεις στο φαινόμενο της διακίνησης ναρκωτικών εντός των χώρων του ΑΠΘ γνωστοποιεί σε ανακοίνωσή του προς τους φορείς της Θεσσαλονίκης ο Σύλλογος Αποφοίτων του Ιδρύματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου:

«Παρά τις προσπάθειες των αρχών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την πολιτεία, να περιορισθεί το φαινόμενο διακίνησης ναρκωτικών στον πανεπιστημιακό χώρο, το πρόβλημα υφίσταται, έστω και σε μικρότερες διαστάσεις, όπως αποκάλυψαν δημοσιογραφικές έρευνες και η προσωπική ευαισθητοποίηση καθηγητών του Ιδρύματος.

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στο θέμα αυτό:

-Πρώτον, διότι κινδυνεύουν να εθιστούν στα ναρκωτικά νέα παιδιά - φοιτητές του Πανεπιστημίου.

-Δεύτερον, διότι δημιουργούνται στον Πανεπιστημιακό χώρο εστίες παρανομίας από τους εμπόρους - διακινητές που, με την επίκληση πολλές φορές, του Πανεπιστημιακού Ασύλου δρουν ανενόχλητα και αναπτύσσουν ποικίλες δραστηριότητες, απειλητικές όχι μόνο της εύρυθμης λειτουργίας του Πανεπιστημίου αλλά και της σωματικής ακεραιότητας φοιτητών, καθηγητών και εργαζομένων.

-Τρίτον, διότι τα θύματα αυτής της αλγεινής δραστηριότητας βιώνουν προσωπικό και οικογενειακό δράμα το οποίο δεν μπορεί να αφήνει αδιάφορους  ούτε την πολιτεία, ούτε ένα πνευματικό Ίδρυμα με το κύρος και την ιστορία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο Σύλλογος Αποφοίτων ΑΠΘ απευθύνεται στους φορείς της Θεσσαλονίκης και δηλώνει πως είναι διατεθειμένος να αναλάβει συντονιστική δραστηριότητα για έναν δημόσιο διάλογο που και την κοινωνία θα ευαισθητοποιούσε και λύσεις στο πρόβλημα θα αναζητούσε».