Skip to main content

Αποφυλάκιση Γεωργίου και Σκαρπέλη

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους είναι πλέον, οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Ζίμενς, Γιώργος Σκαρπέλης πρώην στέλεχος του ΟΤΕ και Ηλίας Γεωργίου, πρώην στέλεχος της γερμανικής εταιρείας.
Ελέυθεροι με περιοριστικούς όρους είναι πλέον, οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Ζίμενς, Γιώργος Σκαρπέλης πρώην στέλεχος του ΟΤΕ  και Ηλίας Γεωργίου, πρώην στέλεχος της γερμανικής εταιρείας.

Την αντικατάσταση της προσωρινής τους κράτησης με περιοριστικούς όρους διατάσσει, με βουλεύματα του, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. Το Συμβούλιο έκανε δεκτές τις προσφυγές που υπέβαλαν οι δύο κατηγορούμενοι και αποφάσισε  την αποφυλάκιση τους επιβάλλοντας στον καθένα χρηματική εγγύηση 300.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης εμφάνισης ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα. Οι δικαστές αποδέχονται με τα βουλεύματα τους ότι οι δύο κατηγορούμενοι δεν είναι ύποπτοι φυγής και διάπραξης νέων αδικημάτων.

 Οι κκ Σκαρπέλης και Γεωργίου συνελήφθησαν στις 29 Μαΐου έπειτα από εντάλματα που είχε εκδώσει σε βάρος τους ο 4ος Ειδικός ανακριτής κ. Ζαγοριανός και προφυλακίστηκαν αρχές Ιουνίου ύστερα από τυπικές απολογίες.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, πριν  από ενάμιση μήνα, είχε διατάξει την αποφυλάκιση των δύο, κηρύσσοντας άκυρη την ανακριτική διαδικασία των απολογιών. Είχαν ακολουθήσει νέα εντάλματα σύλληψης τους από τον ανακριτή και κλήσεις σε απολογίες μετά από τις οποίες κρίθηκαν προφυλακιστέοι.