Skip to main content

Οδυνηρός αποκλεισμός για Άρη, ηττήθηκε με 1-2 από την Κόλος Κοβαλίβκα!

Ο Άρης ηττήθηκε με 1-2 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» από την Κόλος Κοβαλίβκα και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Europa League

Ο Άρης υποδέχθηκε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» την Κόλος Κοβαλίβκα στο πλαίσιο του 2ου προκριματικού γύρου του Europa League και απογοήτευσε με την απόδοση του καθώς ηττήθηκε με 1-2 από την Ουκρανική ομάδα και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του θεσμού.

Ο Μίχαελ Ένινγκ παρέταξε τον Άρη με σχηματισμό 4-2-3-1, αφήνοντας το 4-3-3 που είχε παραταχθεί στους τελευταίους αγώνες. Ο Κουέστα ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Σάσα χρησιμοποιήθηκε στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Γκάνεα στο αριστερό, και οι Ντάτκοβιτς και Ρόουζ στο κέντρο της. Μπροστά τους οι Ματίγια και Τζέγκο, με τον Ισπανό να έχει πιο επιτελικό ρόλο. Στην μεσοεπίθεση, ο Γερμανός τεχνικός επέλεξε τους Γκάμα, Φετφατζίδη στα εξτρέμ, το Μπερτόγλιο σε επιτελικό ρόλο και ο Λόπεθ στην αιχμή της επίθεσης.

Από την πλευρά του ο Κοστίσιν επέλεξε τον Βόλινετς στην θέση «1», οι Νόβακ, Χάβρις, Πετρόφ στο κέντρο της άμυνας ενώ στα μπακ επέλεξε από δεξιά τον Ζοζούλια και αριστερά το Γιέμετς, σε ένα σχηματισμό 5-4-1. Οι τετράδα στο κέντρο αποτελούταν από τους Αντιούχ, Ζαντόγια, Μπογκντάνοφ, και Ζμίρνι ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Λισένκο.

Η πρώτη στιγμή του αγώνα δεν ήταν κάποια ευκαιρία από τις δύο ομάδες αλλά μια σύγκρουση, μετά από εναέρια μονομαχία του Λόπεθ με τον Χάβρις στο 1΄ λεπτό. Ο Ισπανός αναγκάστηκε να επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο με δεμένο κεφάλι, καθώς του έγιναν 4 ράμματα.

Ο Άρης από εκείνη τη στιγμή είχε την κατοχή της μπάλας, ενώ προσπαθούσε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα της Κόλος Κοβαλίβκα. Η πρώτη ευκαιρία του αγώνα ήρθε στο 9΄, με την μπάλα να είναι για ώρα στην μεγάλη περιοχή των Ουκρανών, με τον Λόπεθ εντέλει να σεντράρει, ο Μπερτόγλιο να δίνει πάσα στον Γκάμα που σούταρε πάνω στον Βόλινετς.

Οι παίχτες του Κοστίσιν υπηρετούσαν το πλάνο του προπονητή τους με ευλάβεια, ανέμεναν υπομονετικά τον Άρη, που εκτός από μία ακόμη ευκαιρία στο 20΄, που προήλθε από όμορφη ανάπτυξη από τα δεξιά, έκανε το γύρισμα ο Σάσα, ο Λόπεθ σούταρε όπως απομακρύνθηκε από τον Νόβακ.

Στο 32΄ ήρθε και η μεγαλύτερη στιγμή από πλευράς Κόλος, μετά από λάθος απομάκρυνση του Ρόουζ. Ο Σμίρνι πραγματοποίησε την κεφαλιά-ψαράκι και ο Κουέστα απέκρουσε εντυπωσιακά με το πόδια.

Οι «κιτρινόμαυροι» απάντησαν σχεδόν αμέσως. Μετά από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Ματίγια στο 36΄, η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο Άρης προσπαθούσε να διασπάσει την άμυνα της Κόλος, όμως δεν κατάφερε κάτι σημαντικό, εκτός από ένα σουτ του Μπερτόγλιο στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Δεύτερο ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος του αγώνα Άρης - Κόλος Κοβαλίβκα ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο όμαδες. Πολύ σύντομα όμως οι Ουκρανοί κατάφεραν να προηγηθούν, καθώς στο 47΄ η άμυνα των «κιτρινόμαυρων» πιάστηκε στον... ύπνο, o Μπογκντάνοφ έκανε την σέντρα και ο Νόβακ πέτυχε το 0-1. Στην συνέχεια στο 50΄ έγινε και η πρώτη αλλαγή στο παιχνίδι, με τον Ζοζούλια να αποχωρεί αναγκαστικά από τον αγώνα και στην θέση του να μπαίνει ο Μορόσκο.

O Άρης ανέβηκε ψηλά για να πετύχει γκολ και να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και αυτό το κατάφερε στο 55΄ με τον Γκάμα. Ο Μπερτόγλιο έδωσε στον Λόπεθ που γύρισε στον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό, που σούταρε και «έγραψε» το 1-1.

Όμως η ισοφάριση ήταν προσωρινή για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Στην επόμενη ευκαιρία με προϋποθέσεις που έκανε η Κόλος Κοβαλίβκα, πέτυχε γκολ. Με εξαιρετική επιθετική πρωτοβουλία από τους ποδοσφαιριστές της Ουκρανικής ομάδας, ο Αντιούχ από κοντά μετά από σουτ έκανε το 1-2, βάζοντας δύσκολα στον Άρη.

Στο 69΄ ο Σελέζνιοφ μπήκε στη θέση του Λισένκο, ενώ στο 69΄ ο Μίχαελ Ένινγκ πέρασε τον επιθετικό Δημήτρη Μάνο στον αγωνιστικό χώρο, με τον Γκάνεα να αποχωρεί, αλλάζοντας και τον σχηματισμό, με τον Χαβίε Ματίγια να παίζει σαν... στόπερ και τον Ρόουζ να πηγαίνει αριστερά.

Ο Μάνος προσπάθησε να κάνει γρήγορα αισθητή τη παρουσία του και στο 71΄ σούταρε από πλάγια θέση, όμως η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Βόλινετς.

Στο 78΄ ο Μαντσίνι πέρασε αντί του Σάσα στο ματς, ενώ ο Άρης σε εκείνο το σημείο είχε την κατοχή και προσπαθούσε να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό χάθηκε μεγάλη ευκαιρία με τον Λόπεθ, καθώς ο Νόβακ απομάκρυνε πριν μπει η μπάλα στα δίχτυα.

Ο Άρης ανέβηκε ψηλά, πίεσε και αυτό δημιούργησε κενά στην άμυνα του που παραλίγο να το πλήρωνε στο 83΄. O Αντιούχ έφυγε μόνος απέναντι στον Κουέστα, αλλά ο Ισπανός κράτησε ζωντανές τις ελπίδες του Άρη.

Στο 92΄ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη να ισοφαρίσει και να στείλει το ματς στην παράταση , με πλασέ του Μαντσίνι να καταλήγει λίγο άουτ και κάπως έτσι τελείωσαν οι ελπίδες των «κιτρινόμαυρων» για να κερδίσουν κάτι στον αγώνα.

Άρης (Μ. Ένινγκ): Κουέστα, Σάσα (77΄Μαντσίνι), Ροζ, Ντάτκοβιτς, Γκάνεα (69΄Μάνος), Ματίγια, Τζέγκο, Γκάμα, Φετφατζίδης, Μπερτόγλιο, Λόπεθ

Στον πάγκο: Μπουσέ, Δεληζήσης, Μαντσίνι, Μάνος, Σενγκιέργκης, Μπαγκαλιάνης, Σάκιτς

Κόλος Κοβαλίβκα (Ρ. Κοστίσιν): Βόλινετς, Ζοζούλια (50΄Μορόσκο), Χάβρις, Πετρόφ, Νόβακ, Γιέμετς, Αντιούχ, Ζαντόγια, Μπογκντάνοφ, Ζμίρνι, Λισένκο (64΄Σελέζνιοφ)

Στον πάγκο: Κουτσερένκο, Μορόσκο, Σελέζνιοφ, Μίλκο, Τσορνομόρετς, Κοστίσιν, Ιλίν

Διαιτητής: Λιονέλ Τσούντι

Βοηθοί: Ματίας Σμπρίσα, Πασκάλ Χίρτσελ

4ος: Αλεσσάντρο Ντούντιτς