Skip to main content

Εκνευρισμός στη Χαλκιδική για τα νέα μέτρα - Κατέρρευσαν οι τζίροι

Απογοητευμένοι οι επιχειρηματίες του τουρισμού στη Χαλκιδική μετά και τα νέα περιοριστικά μέτρα λόγω του κορωνοϊού - «Καλύτερα να μας έκλειναν», λένε.

Αναστατωμένοι είναι οι επιχειρηματίες της εστίασης στη Χαλκιδική, οι οποίοι βλέπουν τη δουλειά τους να μειώνεται κι άλλο μετά την επιβολή των έκτακτων μέτρων στην περιοχή λόγω υψηλού επιδημιολογικού φορτίου.

Πολλοί δεν κρύβουν τον εκνευρισμό τους λέγοντας ότι καλύτερα να τους έκλειναν ενώ κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση τους έδωσε τη χαριστική βολή. 

Ιδιοκτήτης εστιατορίου στο κέντρο της Καλλικράτειας ανέφερε μιλώντας στη Voria.gr πως τα μέτρα αυτά ουσιαστικά αποτελείωσαν μια ήδη κακή σεζόν, η οποία κατά την εκτίμηση του κινήθηκε με μείωση της τάξης του 60% με 70% σε σχέση με πέρσι. «Είναι εικόνα αυτή τέλη Αυγούστου; Να έχουμε τόσα άδεια τραπέζια. Από χθες έτσι είναι», είπε προσθέτοντας πως μετά τα μέτρα «έφυγαν και αυτοί που είχαν μείνει». «Γιατί να έρθει εδώ ο Θεσσαλονικιός; Ποιος θα πάει Σαββατοκύριακο κάπου που πρέπει να φοράει μάσκα».

«Αυτές τις δύο ημέρες έχει πέσει η δουλειά περίπου 60% ενώ ο κόσμος έχει επιστρέψει στην πόλη. Η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη», τόνισε στο ίδιο πνεύμα ο Δημήτρης Χοντρός, υπεύθυνος beach bar στα Μυκωνιάτικα, λέγοντας πως το καλοκαίρι μπορεί να τελειώσει πιο σύντομα φέτος.

Μείωση παραδέχονται πως βλέπουν στα μαγαζιά τους και επιχειρηματίες στο πρώτο πόδι και συγκεκριμένα στην Καλλιθέα. «Τουλάχιστον μέχρι πριν από λίγες ημέρες, τα μισά τραπέζια θα ήταν γεμάτα Σάββατο μεσημέρι, τώρα ούτε αυτά. Την εικόνα αυτή θα την έβλεπες πέρσι μόνο τον Οκτώβριο, όχι τον Αύγουστο», αναφέρει εργαζόμενος σε κατάστημα fast food, δείχνοντας τους ελάχιστους πελάτες του μαγαζιού. Η ίδια κατάσταση επικρατούσε στα περισσότερα καταστήματα στον πεζόδρομο της Καλλιθέας όπου δεν κυκλοφορούσε σχεδόν κανένας τουρίστας. Ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στην ίδια περιοχή αναφέρει μιλώντας στη Voria.gr πως ειδικά μετά τα μέτρα δεν γίνονται κρατήσεις ενώ υποστηρίζει πως «την πληρώνουν εστιατόρια και ξενοδοχεία εξαιτίας των μπαρ και των κλαμπ που δεν τηρούσαν τα μέτρα».

Οι παραλίες, σε αντίθεση με τα εστιατόρια και τα καταστήματα, συγκέντρωσαν πολύ περισσότερους παραθεριστές, ωστόσο και πάλι η εικόνα τους φανέρωνε μείωση σε σχέση με προηγούμενα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού.

Ιδιοκτήτες beach bars στην Καλλιθέα λένε ότι βλέπουν πτώση στην κίνηση καθώς τα τραπεζοκαθίσματα που τέτοια ημέρα πάντα γέμιζαν, τώρα παραμένουν κενά. «Από τη μία ημέρα στην άλλη πέσαμε 70%. Από τότε που ήρθε το μήνυμα [της πολιτικής προστασίας], η κατάσταση άλλαξε. Ο κόσμος φοβήθηκε, πανικοβλήθηκε και εξαφανίστηκε», δήλωσε ο Γιώργος Ραδέλης που δραστηριοποιείται στην παραλία Καλλιθέας, προσθέτοντας πως αν δεν υπάρξει κόσμος από Δευτέρα θα σκεφτεί να κλείσει νωρίτερα το beach bar.